Prima pagină » Local » Primăria va semaforiza două intersecții din Iași! Se schimbă traficul de pe Aleea Sadoveanu și Bucium
Primăria va semaforiza două intersecții din Iași! Se schimbă traficul de pe Aleea Sadoveanu și Bucium

Primăria va semaforiza două intersecții din Iași! Se schimbă traficul de pe Aleea Sadoveanu și Bucium

14 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria va semaforiza două intersecții din Iași, proiectele urmând a fi realizate de o firmă din municipiu. În calcul au fost luate intersecțiile de pe Aleea Sadoveanu, din fața Universității de Științele Vieții, și cea din Bucium, dintre Strada Fermei cu Strada Vișani

Două intersecții din Municipiul Iași vor fi semaforizate. Primăria Iași va aloca aproape 54 de mii de lei(11 mii de euro) pentru demararea unor proiecte tehnice legate de semaforizarea intersecțiilor respective. Măsurile au fost luate după mai multe discuții în cadrul Comisiei de Circulație de la Primărie, decizii care au fost aprobate de Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Iași.

Primăria va semaforiza două intersecții din Municipiul Iași

Conform documentelor, este vorba de semaforizarea intersecției de pe Aleea Sadoveanu, din fața Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad”. Pentru acest proiect tehnic, municipalitatea va aloca 26.900 de lei, documentația urmând a fi realizată de firma Canel SA Iași. Aceeași sumă va fi alocată pentru un proiect legat de semaforizarea intersecției de la Strada Fermei cu Strada Vișani, din cartierul Bucium. De proiect se va ocupa tot firma Canel SA din Iași. După ce proiectele tehnice vor fi gata, municipalitatea va trece la semaforizarea zonelor respective. În cursul anului trecut, municipalitatea a decis să treacă la semaforizarea mai multor intersecții din oraș.

Schimbări de trafic în zona Copou, din Iași

Comisia de Circulație a luat în calcul și alte măsuri de trafic pe Aleea Sadoveanu din Municipiul Iași. Municipalitatea a avizat semaforizarea unei treceri de pietoni de pe Aleea Sadoveanu, de la Colegiul Pedagocic ”Vasile Lupu”.

De asemenea, se vor monta și limitatoare de viteză în zona respectivă, acestea urmând a fi amplasate de societatea Citadin SA. Și Parohia Munteni, din zona Copou, a solicitat montarea unor limitatoare de viteză în dreptul bisericii, pe Aleea Sadoveanu. La ședința din luna martie 2022 a fost discutată și semaforizarea trecerii de pietoni din fața Corpului A de la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad”, de pe Aleea Sadoveanu.

Trafic de coșmar în cartierul Bucium! Se va trece la semaforizarea Străzii Fermei cu Strada Vișani

Strada Fermei, din Bucium, a fost luată în calcul de primărie pentru semaforizare. Artera din cartierul Bucium arată ca după război, locuitorii făcând numeroase reclamații legate de starea drumului.

”După cumplita iarnă care a trecut, au răsărit niște cratere pe care efectiv nu mai ai cum să le ocolești. Nu că strada ar fi dus lipsă de ele, dar acum îți bagi o roată și o scoți pe cealaltă în încercarea de a parcurge strada”, se arată într-o reclamație a unui locuitor din zonă.

În plus, la orele de vârf, traficul pe Strada Fermei a devenit infernal, spre disperarea șoferilor. Primăria a luat în calcul și semaforizarea altor intersecții din Municipiul Iași în perioada următoare.

Comentarii
  • Mai bine nu ar mai arde gazul degeaba aia care fac ture prin Copou sa încurce circulația.

  • locuitor Copou

    Semaforizarea pe Sadoveanu va incurca si mai tare treficul deja sufocant pe aceasta zona. Poate un pasaj subteran sau suprateran pentru pietoni ar fi o solutie mult mai aproape de linia de impact scontata. Cat despre traficul auto, chiar daca se renunta la o parte din trotuar se impune de urgenta supradimensionarea carosabilului cu un posibil pasaj subteran de acces rapid la rond agronomie. Nu stiu care sunt acesti specialisti ai municipalitatii?? Realitatea ne-a invatat de la Gigi pana la Mihaita ca e mai usor sa zeciuiesti decat sa construiesti!

  • Semaforizarea pe Sadoveanu va incurca si mai tare treficul deja sufocant pe aceasta zona. Poate un pasaj subteran sau suprateran pentru pietoni ar fi o solutie mult mai aproape de linia de impact scontata. Cat despre traficul auto, chiar daca se renunta la o parte din trotuar se impune de urgenta supradimensionarea carosabilului cu un posibil pasaj subteran de acces rapid la rond agronomie. Nu stiu care sunt acesti specialisti ai municipalitatii?? Realitatea ne-a invatat de la Gigi pana la Mihaita ca e mai usor sa zeciuiesti decat sa construiesti!

  • Vai-vai, nu mai pot coborî căruțele din Dealu Copoului la vale… Îi încurcă tramvaiele și transportul in comun. Ce penibili!
    Marș may la statia de tramvai, nu mai polua atmosfera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *