Local

Primăriile din județ nu vor să se ocupe de laptele și cornul pentru școlari! Consiliul Județean Iași a preluat acest demers

Publicat: 24 aug. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Primăriile din județ nu vor să se ocupe de laptele și cornul pentru școlari Consiliul Județean Iași a preluat acest demers
Consiliul Județean Iași este instituția care se va ocupa de laptele și cornul pentru anul școlar 2022-2023

Pentru următorul an școlar unitățile administrativ-teritoriale din județul Iași au pasat responsabilitatea de a achiziționa laptele și cornul pentru școlari către Consiliul Județean. Cea mai neașteptată decizie a venit din partea Consiliului Local al municipiului Iași care pentru prima dată nu își asumă acest demers

În ședința ordinară a Consiliului Județean Iași, din 24 august 2022, se va aproba proiectul prin care laptele și cornul pentru școlari vor fi achiziționate pentru întreg județul Iași. Pentru anul școlar 2022-2023, 98 de unități administrativ-teritoriale au trimis Hotărâri de Consiliu Local, prin care declară neasumarea achiziționării acestor produse pe plan local, pasând, astfel, acest demers către Consiliul Județean Iași.

Laptele și cornul pentru școlari devine responsabilitatea Consiliului Județean

În ședința de Consiliu Județean (CJ), din data de 24 august 2022, se va aproba proiectul de hotărâre prin care CJ Iași își va asuma responsabilitatea pentru a achiziționa și furniza produsele alimentare pentru școlari.

„A trebuit să așteptăm hotărârile tuturor Consiliilor Locale, dacă își asumă sau nu să facă procedura pe plan local. Față de anii anteriori, inclusiv Municipiul Iași a dat hotărâre de neasumare. Practic, au delegat acest demers către CJ, asta este o noutate. De asemenea, comisia interinstituțională care funcționează la prefectură a trebuit să propună tipurile de produse pe care le vom distribui. A rezultat, ca de fiecare dată, că vom distribui mere, produse lactate și de panificație. Noi vom aproba aceste produse, precum și desfășurarea programului. Vineri a apărut rectificarea de buget de la guvern, vom programa și noi o rectificare bugetară pentru a introduce acești bani, apoi vom începe achiziția de produse”, a declarat Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Vineri, 19 august 2022, a fost postată în Monitorul Oficial rectificarea bugetară de la Guvern, prin care s-a hotărât ca județul Iași să primească fonduri de aproximativ 8,9 milioane de lei pentru achiziționarea de alimente pentru școlari.

Masă caldă pentru unii elevi din Iași

La începutul anului 2022, CJ Iași a alocat aproximativ 14,5 milioane de lei pentru ca în unele zone din județul Iași copiii din școli să primească hrană mai sănătoasă în instituțiile de învățământ.

„Prevederile hotărârii Consiliului Județean Iași nr. 255/02.09.2021 privind aprobarea continuării organizării și derulării procedurilor acordurilor-cadru de furnizare și distribuție a merelor, laptelui, produselor lactate și produselor de panificație elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat se aplică pentru un număr de 95 de unități administrativ-teritoriale din județul Iași, în anul școlar 2021-2022”, se arată în proiectul de hotărâre.

Acest demers a fost valabil doar pentru unitățile administrativ-teritoriale care au ales să facă pe cont propriu licitațiile pentru aceste produse. Printre comunele beneficiare s-au numărat Dumești și Mogoșești-Siret, precum și municipiul Iași.

Pentru următorul an școlar unitățile administrativ-teritoriale din județul Iași au pasat responsabilitatea de a achiziționa laptele și cornul pentru școlari către Consiliul Județean. Cea mai neașteptată decizie a venit din partea Consiliului Local al municipiului Iași care, pentru prima dată, nu își asumă acest demers.

Comentarii
  • wey fratilor dati fructe la copii…ati mancat vreunul din voi astia decidenti cornul si laptele din sdcoli?cornul e o coaja de paine super uscata iar laptele miroase a innacrit. chiar nu va pasa nici macar de copii? ssatanelor

Adauga un comentariu