National

Primarul, care și-a dezbrăcat fiica și a umilit-o, nu a scăpat de condamnare

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul care și-a dezbrăcat fiica și a umilit-o nu a scăpat de condamnare
Traian Ogâgău a fost validat pentru un nou mandat de primar în Sângeorz

Luni, 12 octombrie 2020, Curtea de Apel Cluj a respins apelul formulat de primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, la sentinţa dată în luna iulie de Judecătoria Năsăud, prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

„În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud. În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală, obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.10.2020”, se menţionează pe site-ul Curţii de Apel Cluj.

Dosarul care cuprinde refuzul de a i se preleva mostre biologice a fost înregistrat la Judecătoria Năsăud în decembrie 2018, iar sentinţa a fost dată după un an şi jumătate.

Conform deciziei apărute pe site-ul judecătoriei, Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. În numele lui, a fost stabilit un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care ar trebui să urmeze un curs de legislaţie rutieră şi să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice, chiar în cadrul primăriei pe care o conduce.

În urmă cu două săptămâni, Traian Ogâgău a câştigat cel de-al doilea mandat de primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud. El a candidat ca independent, însă a avut parte de susținerea PNL, fiindcă a făcut parte din acest partid.

În perioada campaniei electorale, Ogâgău s-a ales cu un alt dosar penal, pentru rele tratamente aplicate fiicei sale minore, după ce în spațiul public a apărut a unui material video filmat de primar în timpul unei vacanţe la schi, în Austria.

Pe numele primarului din Sângeorz-Băi, care și-a filmat fiica dezbrăcată, în timp ce o pedepsea, a fost deschis dosar penal

În cazul primarului din Sângeorz-Băi, care şi-a filmat fiica în timp ce o pedepsea, ţinând-o dezbrăcată, în genunchi, polițiștii din Bistrița Năsăud au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Dosarul privește fapta săvârşită.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud de către poliţişti, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis, joi, Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud, potrivit news.ro.

Cercetările se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Primarul a filmat momentul în care îşi umileşte propria fiică

Primarul PNL din Sângeorz-Băi filmează clipele în care acesta îşi umileşte propria fiică. Traian Ogâgău şi-a dezbrăcat fiica şi a pus-o să stea în genunchi, cu mâinile ridicate deasupra capului. Întreaga întâmplare a durat minute în şir, timp în care fetiţa plângea şi implora să se oprească. Tatăl nu s-a lăsat şi a pus-o pe fetiţa să repete o frază minute în șir:

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun” sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, sunt câteva dintre propozițiile pe care bărbatul o pune pe fetiță să le repete.

În cazul acestuiprimar intervine Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) și solicită sesizarea organelor de cercetare penală. Totodată, Autoritatea cere presei să nu promoveze aceste imagini.

Nici Poliția nu a rămas indiferentă și s-a autosesizat.

Adauga un comentariu