Actualitate

Primarul din Caracal, testat pozitiv cu COVID-19. Edilul este și medic epidemiolog

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul din Caracal testat pozitiv cu COVID-19. Edilul este și medic epidemiolog
Primarul orașului Caracal, Dumitru Liviu Radu, a fost testat pozitiv cu COVID-19

Primarul orașului Caracal, Dumitru Liviu Radu, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Starea de sănătate a primarului care este și medic epidemiolog este bună.

Dumitru Liviu Radu, în vârstă de 56 de ani, primarul în funcție al orașului Caracal, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, starea sa fiind bună, au declarat, joi, 15 octombrie, surse medicale.

Damian Alexandru, alt primar confirmat cu COVID-19

Și primarul comunei Stoenești, din județul Olt, Damian Alexandru, a fost confirmat cu COVID-19.

În orașul Caracal s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție și în spații deschise încă din 13 octombrie. În prezent, rata de infectare este de 3,17 la mia de locuitori, iar locurile pentru bolnavii care au nevoie de terapie intensivă, la Spitalul Municipal Caracal, declarat spital suport COVID, s-au epuizat.

Primarul Dan Drăgulin, mort din cauza infectării cu Coronavirus

Dan Dragulin, primar PNL al oraşului Călărași, a murit din cauza infectării cu Coronavirus. Conform informaţiilor până la această oră, edilul oraşului era internat deja la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală.

Luni, 12 octombrie, primarul a decedat din cauza Coronavirus, menţionează surse medicale din spital. Acesta avea şi alte comorbilități.

Dan Drăgulin, primar ales în urma alegerilor locale 2020, avea 59 de ani și era cunoscut ca având mai multe comorbilitati. Conform presei locale, primarul candidat la alegerile locale nu a putut să partice la ultima săptămână de campanie electorală pentru că luase COVID-19, iar starea lui de sănătate se agravase, fiind necesar transferul la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală:

„Ne exprimăm regretul față de dispariția dureroasă a colegului nostru Daniel Drăgulin, primar al municipiului Călărași în perioada 2012 – 2020, președinte al filialei PNL Călărași și vicepreședinte al PNL. Partidul Național Liberal transmite condoleanțe familiei îndoliate și va păstra vie memoria colegului liberal care a luptat pentru o societate dreaptă în spiritul valorilor liberale naționale pentru toți cei din jurul său. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat al PNL.

Și primarul Iașului are coronavirus

Primarul Mihai Chirica a fost depistat cu noul coronavirus. Acesta este asimptomatic, starea sa de sănătate fiind una bună, a declarat edilul vineri, 9 octombrie 2020.

„Într-adevăr s-a confirmat. În urma efectuării testului pentru coronavirus sunt pozitiv. Sunt asimptomatic, mă simt foarte bine. Soţia s-a testat şi ea, rezultatul fiind negativ”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi.

Primarul Galațiului, confirmat cu COVID-19

Primarul Galaţiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat pe 6 octombrie că a fost confirmat cu noul coronavirus. Ionuț Pucheanu a scris pe Facebook că se simte bine, are simptome ușoare şi s-a autoizolat la domiciliu.

„Am simptome ușoare, pot să mă ocup în continuare de treburile curente ale Primăriei și sunt în legătură permanentă cu colegii din aparatul administrativ. Activitatea instituției se desfășoară în condiții normale, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a scris Ionuț Pucheanu, care a fost reales pentru un nou mandat.

Primăria din Galați a aprobat și finanțat organizarea unui festival culinar în weekendul trecut, deși incidența cazurilor de COVID-19 în municipiu este mai mare de 1.5 de infectări la 1000 de locuitori, caz în care ar trebui impuse restricții.

Prefectul județului, Gabriel Ioan Avrămescu, a spus că municipiul Galați, unde este jumătate din populația județului, a ajuns la o rată de incidență de 1,59 la mia de locuitori.

 

Adauga un comentariu