Local

Primarul din Valea Lupului s-a săturat să repare din banii Primăriei stricăciunile operatorilor de utilități! Ce măsură drastică iau autoritățile

Publicat: 02 mai 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Primarul din Valea Lupului s-a săturat să repare din banii Primăriei stricăciunile operatorilor de utilități Ce măsură drastică iau autoritățile
Lucrările de branșare la utilități las în urmă gropi

Liviu Dulgheru, primarul din Valea Lupului, a propus în ședința Consiliului Local un proiect prin care operatorii de utilități care fac lucrări în comună vor trebui să depună o sumă de bani sub formă de „garanție” că vor lăsa drumurile în starea în care au fost găsite.

Sătul de stricăciunile rămase în urma lucrărilor de branșare la utilități, edilul din Valea Lupului a venit cu un proiect prin care să oblige operatorii să fie mult mai atenți cu reparația drumurilor pe care au făcut lucrări

Primarul din Valea Lupului cere „garanție” pentru drumuri

Proiectul de hotărâre, care a fost aprobat în ședința Consiliului Local Valea Lupului, prevede ca operatorii care vor face lucrări în comună să depună o sumă de bani drept „garanție” a faptului că vor lăsa sectoarele de drum în starea în care au fost înainte de lucrări. Acest aspect fiind de altfel stipulat în Hotărârea de Consiliu Local.

„S-a votat pozitiv pentru susținerea proiectului și urmează să se implementeze. La noi vin diverse firme agreate de către ApaVital și DelGaz, pentru efectuarea lucrărilor de branșare. Au obligația să refacă drumul la starea inițială. Ei refac, dar nu corespunzător, nu compactează foarte bine reparația. După o lună-două, acel teren/asfalt se lasă. Proiectul propune o sumă de «garanție», cu termen de 6 luni de zile. Adică el vine, efectuează lucrarea, am făcut recepția lucrării și am constatat că au adus drumul la starea inițială cum prevede legea, iar dacă în termen de 6 luni de zile nu apar modificări, face cerere și primește banii înapoi, în caz contrar, acei bani vor merge către reparații. Astfel, responsabilizăm firmele să își facă treaba cum trebuie”, a declarat primarul comunei Valea Lupului, Liviu Dulgheru.

Nu mai sunt materiale din pricina scumpirilor!

Liviu Dulgheru consideră că firmele care vor continua să facă lucrări în Valea Lupului vor fi cele “serioase”, care într-adevăr își permit să depună acea “garanție”, cu tot cu prețurile care au crescut dramatic la materialele de construcții.

„Fac lucrări de mântuială, «Doreii» care lucrează la firmele de construcții nu fac compactarea cum trebuie. Ei acoperă cu pământ și asfaltează, apoi, după o lună-două, noi trebuie să reparăm din banii Primăriei. O să vină firmele mai serioase, care au să aibă bani să depună garanție și o să fie mai atenți inginerii lor să lucreze foarte bine. O garanție de vreo 20 de mii de lei nu și-o permite orice firmă. Oricum este decontată prin lucrare. Până acum, toate autorizațiile de lucrări au fost date cu condiția legală ca drumul să fie adus la starea inițială. Oricum trebuiau să facă asta, nu o făceau. Primăria pierdea foarte mulți bani, plus disconfortul cetățenilor. Acum avem lucrări de la DelGaz, au făcut o lucrare foarte importantă, dar nu au putut repara din două motive, condițiile meteo și starea pe care războiul a creat-o. Dacă suni la orice stație de betoane/bitum, nu este niciuna deschisă. Dacă ceri ofertă de bitum sau ciment, nu îți dă nimeni, prețurile cresc de la o zi la alta. Acum, DelGaz nu are de unde repara, eu îi înțeleg, dar și ei trebuie să ne înțeleagă pe noi”, completează edilul Liviu Dulgheru.

Proiectul este în stadiul de implementare, iar pe viitor situația lucrărilor finisate prost va fi ameliorată. Primarul din Valea Lupului a venit cu această propunere deoarece s-a săturat să repare din banii Primăriei lucrările finisate de mântuială.

Comentarii
  • Ce fata de „malai ” are dom’ primar!! Pai cum te astepti ca asa progenitura sa faca „treaba” ????UN PRIMAR INCOMPETENT (ca si fostul primar), doar da din gura aia de „PORC” si nu face nimic ……. ca si rusii pe premisa „dupa noi potopul”….cel mai mare HAOS din tot Iasul in Valea Lupului.

  • Domnule primar, daca studiati un pic legea ati vedea ca aceste bransamente ar trebui, de fapt, sa le faca Primaria !!

Adauga un comentariu