Local

Primarul Mihai Chirica a comis-o din nou! A anunțat suspendarea curselor CTP și a băgat spaima în călători. Cum s-a ajuns aici – FOTO

Publicat: 13 dec. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Primarul Mihai Chirica a comis-o din nou A anunțat suspendarea curselor CTP și a băgat spaima în călători. Cum s-a ajuns aici - FOTO
Cursele CTP din zona metropolitan nu vor fi suspendate

Mihai Chirica a comis-o din nou. Acesta a băgat spaima în ieșenii care locuiesc în zona metropolitană după ce a anunțat suspendarea curselor CTP

Primăria Municipiului Iași a transmis, în cursul zilei de ieri, 12 decembrie 2023, faptul că mai multe curse metropolitane CTP vor fi suspendate începând cu data de 15 decembrie 2023, dacă primăriile comunelor învecinate nu își plătesc compensațiile către operatorul de transport public ieșean.

Mihai Chirica a băgat spaima în ieșeni după ce a anunțat suspendarea curselor CTP din zona metropolitană

Primăria Municipiului Iași a anunțat ieri că mai multe curse din zona metropolitană vor fi suspendate începând cu data de 15 decembrie 2023. Decizia a fost luată de primarul Mihai Chirica.

„Primarul Mihai Chirica a decis că toate traseele asigurate de Compania de Transport Public (CTP) Iași către comunele din Zona Metropolitană vor fi suspendate începând cu data de 15 decembrie 2023 dacă primăriile comunelor învecinate nu își plătesc compensațiile către operatorul de transport public ieșean. Începând de miercuri, 13 decembrie 2023, vor fi suspendate cursele către Miroslava, întrucât în acest an primăria acestei comune nu a făcut nicio plată din cele cuvenite către CTP.

Operatorul de transport asigură patru trasee metropolitane spre Miroslava (Ciurbești, Vorovești, Valea Adâncă și Proselnici), la care se adaugă traseul 23 (Podu Roș – Primăria Miroslava). Din acest an CTP Iași a fost delegată prin decizia comună luată la nivelul Asociației Metropolitane de Transport Public Iași să asigure curse regulate și în Zona Metropolitană, spre comune precum Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomeşti și Țuțora. Potrivit contractului de delegare, comunele partenere trebuie să achite anumite compensații către CTP, așa cum face și Primăria Municipiului Iași”, a fost mesajul publicat pe site-ul Primăriei Iași.

Totul a pornit din cauza unei erori de comunicare. Cursele CTP din zona metropolitană nu vor fi suspendate

Contactat de reporterii BZI, Eduard Boz, președintele Asociației Metropolitane de Transport Public Iași, a transmis faptul că totul a fost doar o eroare de comunicare, iar transportul metropolitan nu va fi suspendat în perioada următoare.

„Este o eroare de comunicare. Comuna Miroslava a făcut și ea o plată, au trimis dovada, plata era făcută, dar încă nu ajunseseră banii în contul CTP. Celelalte comune au făcut plăți parțiale și toți vor face eforturi ca până la finalul anului să își achite datoriile. Nu putem vorbi de o suspendare. Este această presiune a datoriilor care apasă compania de transport public pentru că toate s-au scumpit, de la carburant la energie, salariile angajaților și primesc notificări și somații. O parte dintre acestea au fost trimise către Primăria Iași, cu privire la riscul de a se opri activitatea CTP, și de aceea primăria a simțit nevoia să trimită acest semnal ferm pentru toți partenerii din zona metropolitană, pentru a-și achita datoriile.

Dar toată lumea este de bună credință. Sunt niște proceduri birocratice, la începutul anului nu se știa ce sume trebuie să fie cuprinse în buget, a fost nevoie de rectificări bugetare, primăriile și-au făcut rectificările și într-o săptămână, două o să ajungem la zi cu toate datoriile. Vreau să liniștesc cetățenii, totul va fi în regulă, iar transportul va funcționa. Momentan nu vom avea astfel de probleme. Semnalul a fost recepționat de toată lumea, toată lumea tratează cu seriozitate chestiunile astea”, a precizat Eduard Boz, președintele Asociației Metropolitane de Transport Public Iași.

Mihai Chirica a băgat spaima în călători după ce a anunțat suspendarea curselor CTP din zona metropolitană. Totul a fost doar o eroare de comunicare. Ieșenii pot circula în continuare conform orarului stabilit.

Comentarii
  • Poate sa le suspende ca și așa stau în tg.cucu cu motoarele pornite câte 5-10minute și înghițim noxele lor în stația de tramvai.

  • De zona de transport public metropolitan se ocupa seful (valetul, sclavul) Eduard Boz (avocatul), inainte era valetul lui Marius Bodea in PNL, acum este a lui Chirica. Omul este de profesie avocat, nu are nici o treaba cu autostrazile, zona metropolitana, transportul public in comun si mai incaseaza si 2000 euro net lunar pentru toata treaba asta. Dar atata timp cat Chirica l-a pus pe functie, putea sa iasa la microfon cu un comunicat de presa, desi, nu a facut-o. Asa ca a mancat rahat la microfon, nenea Chirica.

  • Jack pt.Mihai.Daca ar avea banda unica ai mai inghiti noxe?Banda unica si existenta mijloacelor de transport care sa acopere aceste trasee,ar face ca sa mai dispara dintre aceste noxe si un aer mai curat.Degeaba faci banda unica daca nu exista mijloace de transport in gestiune pentru aceste trasee aglomerate.

  • Cum adica ca plateasca primaria compensatii? Oamenii platesc bilet ,oare la privat cum se reusea sa se faca profit si CTP ul nu reuseste? parca erau interzise ajutoarele de stat,ajutoare mascate.

  • Cum adica ca plateasca primaria compensatii? Oamenii platesc bilet ,oare la privat cum se reusea sa se faca profit si CTP ul nu reuseste? parca erau interzise ajutoarele de stat,ajutoare mascate.

Adauga un comentariu