Titlurile zilei

Primarul Mihai Chirica desființează linia de tramvai de la Palatul Culturii! Un pasaj subteran va face legătura cu Podu Roș. Se schimbă regulile și pe Aleea Sadoveanu

Publicat: 04 sept. 2020
Primarul Mihai Chirica desființează linia de tramvai de la Palatul Culturii și vrea un pasaj subteran pe Aleea Sadoveanu
Primarul Mihai Chirica desființează linia de tramvai de la Palatul Culturii

Primarul Mihai Chirica desființează linia de tramvai de la Palatul Culturii. Sunt propuse două SF-uri (studii de fezabilitate -n.r.) pentru construirea a două pasaje subterane. Documentațiile trebuie finalizate în maximum 6 luni de la semnarea contractelor. Edilul a anunțat că mută pistele pentru biciclete pe carosabil

Primarul Mihai Chirica desființează linia de tramvai de la Palatul Culturii. Edilul a anunțat în cursul zilei de ieri că a comandat două SF-uri (studii de fezabilitate -n.r.) pentru infrastructura rutieră din Iași. Documentațiile se vor realiza după organizarea licitațiilor cu o prevedere bugetară de 300.000 lei, fără TVA. Unul dintre proiecte presupune înființarea unui pasaj subteran care să lege strada A. Panu cu strada Palat. Linia de tramvai ar urma să fie desființată în dreptul Casei Dosoftei. Astfel, pietonalul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi extins până pe esplanada de la Palatul Culturii. Pasajul ar urma să aibă 200 de metri. Pe această lungime, tramvaiul va circula în subteran.

„Unul dintre ele face obiectul unei analize pe baza unui concurs de soluții, un pasaj subteran pe strada Anastasie Panu, care să permită prelungirea platformei pietonale pe Ștefan cel Mare până în fața Palatului Culturii, astfel încât Iașul, în această manieră, va avea cea mai extinsă platformă pietonală din țară. Practic, traficul rutier ar urma să intre în subteran din zona Mall Moldova, se conectează cu strada Palat și, mai departe, spre proiectul în curs de execuție, Palas Campus”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Pasajul va avea două benzi pe sens pentru traficul auto.

Primarul Mihai Chirica desființează linia de tramvai și vrea un pasaj subteran și pe Aleea Sadoveanu

Totodată, alt pasaj subteran ar urma să fie construit de la rond Agronomie spre Aleea Sadoveanu pe o lungime de 300 metri. Pasajul ar trebui să preia traficul rutier dinspre noile cartiere rezidențiale și zona Breazu. S-a identificat în ultima perioadă o creștere a indicatorilor de trafic cu 35 la sută. Mai mult, s-ar realiza o platformă pietonală pentru Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”. Intrarea se va realiza în zona Universității, în timp ce rampa de ieșire va fi pe bd. Carol I, în dreptul Bisercii „Sf. Nicolae”.

„Al doilea pasaj ar fluidiza traficul pentru noul cartier construit în zona Aleea Sadoveanu. Acest pasaj ar mai rezolva o problemă de substanță, pentru că ar putea uni cele două părți universitare, care au și clădiri pentru cursuri și cazare, și pe dreapta și pe stânga. Ar rămâne un singur spațiu comun. Sperăm ca în următoarele 6 luni să avem primele soluții, să realizăm proiectul tehnic și să accesăm fonduri europene”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Pasajul va beneficia de o singură bandă pe sens. Cele două proiecte sunt destul de fanteziste, dar edilul promite că nu vor fi uitate în sertarele din Palatul Roznovanu.

Bicicliștii vor avea piste pe carosabil pe traseul Rond Agronomie – Tudor Vladimirescu

În perioada următoare ar urma să fie amenajată și pista pentru bicicliști pe ruta Rond Agronomie – Tudor Vladimirescu. Traseul tur-retur are o lungime de 11,5 kilometri. Pistele vor avea o lățime de un metru și vor fi trase lângă borduri. Pistele vor fi marcate cu verde și delimitate cu butoni reflectorizanți din 3 în 3 metri. A fost achiziționat un lot de 2.500 de butoni, urmând să fie achiziționat alt lot de 1.000 de butoni. Proiectul face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Iași. Traseul exact este Rond Agronomie – Aleea Grigore Ghica Vodă – bd. Carol I – bd. Independenței – str. Elena Doamna – pod Tudor Vladimirescu.

Comentarii
 • In intersectia sos voinesti cu sos galata cand aveti de gand sa montati un semafor?Incepe scoala deci totodata si calvarul.Nu cumva trebuie un SF de 300mii si pt semaforizare??

 • Băi primare ! Te interesează rond Agronomie , cică a crescut traficul cu 35 % , dar intersecția Bucium cu Poitiers cu cât a crescut ? În zonă construiește prietenul Tolea 1380 de apartamente (vor fi minim 1000 de mașini ) oare cu cât a crescut și va crește in curând traficul în intersecția respectivă ???? Sa ți fie rușine !!!

 • Aloo Chirică se aude, Iadul are nevoie de METROU!!! Clujul deja a inceput demersurile, noi ce așteptăm, alte di alte studii de fezabilitate pentru a ceea ce visezi tu noaptea??? Populatia este in crestere, masinile vor fi si mai multe, METROUL e singura solutie!
  # vrem METROU

 • Masura impusa de Iulian Dascalu. Nu mai fiti naivi si credeti tot ce spune panarama asta de primar. Dascalu’ il joaca cum vor muschii sai pentru noul proiect Pallas. Iar la cat cascaval a primit Chirica ca sa inghita orice de la toti smecherii Iasiului, are sa le cante in struna, precum le canta Florin Salam la Duduieni.
  Si cu Niculita face fix la fel. Ii face pasaj la Agronomie (capat rond Agronomie) pentru latifundarul Niculita (NCD) ca si dereglatul ala face jdemii de apartamente vizavi de liceul de fumei (Pedagogic). Culmea, acolo ai o banda pe sens si oricum o dai tot o porcarie de trafic urmeaza sa fie.
  Dar si de la Niculita Chirica a mancat multe „fripturi”. Defapt de la cine nu a mancat el ?
  Vila aia al lui ficioru-su nici macar 0.1 % nu-i muncita.

 • Exact ce lipsea, un pasaj subteran printr-un teren cu probleme mari. Gata cu P.Ros, ati rezolvat-o deja? Chiar ca studiile sunt SF!
  Toate cartierele sunt sufocate de constructii plomba care aglomereaza arhitectural orasul! Nu mai vorbim de trafic care devine infernal …

 • Nu liniile de tramvai trebuie desfiintate ci mincinosul asta care se vrea iar primar. Ce-s cu ‘avioanele” astea de campanie fratilor? Nu-i este rusine ca are strazi neasfaltate, ca a „vandut” tot Iasul in interes personal? Fiti uniti ieseni si scapati de asemenea cosmar, care nu stie sa-si mai numere casele ca si Iohannis.

 • EL a reușit să construiască în mandatul lui chiar și 1(UNU) pod. Podu Cicoarei. Pentru alte asemenea realizări, sau pentru generalizarea analfabetismului, are nevoie de mai multe mandate. Cu toții la vot!

 • M-am saturat de Chirica si SF-urile lui. Se gandeste doar la centru si Copou. la oamenii saraci de la marginea iasului nu se gandeste nimeni. L-am vazut in Alexandru doar pe Iacoban si pro romania. Am discutat si mi s-a parut in regula. Vom vedea daca respecta si el ce promite. Oricum mii lehamite. lui Chirica ii putem spune TATUC, pentru ca asa se comporta. Sau tatuc acum liberal (TAL)? Traiasca TAL-ul? Cred ca e o lozinca potrivita pentru Iasul actual.

 • Comentati voi ca sunteti anti avioanele lui Chirica, dar tot pe el il votati.
  Asa ati facut si data trecuta, asa o sa faceti si de data asta.
  Noi ne meritam soarta maxim.
  Iar el, ca un baiat destept ce este, profita si isi mai cumpara 2 case pe urmatorul mandat, mai trage cate un tun, mai o firma de casa gen Conest si asa mai departe.
  Vedeti sa nu uitati sa-l votati, doar atata stiti.
  Toata viata voastra o sa votati comunisti spagari !!
  Dupa aia o sa va plangeti ca orasul Cluj este mai frumos si mai misto.

 • Da, probabil ca Iacoban e singurul care ar putea fi votat.
  Probabil, zic.
  Chirica nu, exclus. Cozet niciodata. Cameluta exclus. Aia de la PMP e pe dinafara total. Altcineva ? Nimeni.
  Ar ramane Iacoban, eventual sa aiba vreo sansa daca nu iese la vot pensionarimea.

 • Chirica alearga dupa avioane.Studiul de fezabilitate este pentru spagaraie.Sub strada Palat curge un rau subteran ce creeaza mari probleme acum dar mi te sa creezi tunel pentru circulatie.Sunt mari probleme de trafic in Iasi ce necesita investitii urgente si nu aiureli in capul lui Chirica!

 • Nu a asfaltat o stradă în Alexandru cel Bun, care sta neasfaltată de peste patruzeci de ani! Acum, că sunt alegeri, se toarnă un strat de asfalt peste beton. Strada Arges! Mergeți să vedeți ce lucrare se face…
  Am sesizat Primăria că pe Strada Sfântul Petru Movilă la intersecția cu Colonel Langa este un imobil din cărămidă gata sa se prăbușească peste pietoni. La doua minute de Primăria in care este primar negospodarul Chirica. Sunt la a doua sesizare…deja. Și a trecut mai bine de o luna de la prima sesizare! Două minute de mers pe jos de la Primăria Iași, cum cobori pe lângă Mitropolie și Catedrala Romano-catolică și faci a doua strada la dreapta. Am cerut să se blocheze trotuarul, nu sa ridice o altă clădire…
  Votați astfel de negospodar și o să culegeti exact dezastrul de acum!

 • In ziua de 29 iunie am făcut prima sesizare cu privire la imobilul din Strada Sfântul Petru Movila la intersecția cu strada Colonel Langa.
  Despre ce vorbim? Despre niște semne de avertizare pe un imobil și niște dispozitive care sa blocheze acea porțiune de trotuar. Cât dura? O ora, maxim doua?

 • Votez Iacomata… Mai sunt oameni ce pot fi votati. Urtoi de ex. Omul ne explica f clar ce simplu se ocoleste Sibiul cu o centura de strada bine pusa la punct. Care Iacoban? Ala care a supt la greu lovele de la toti care au activitati in Tudor? Du-te la prasit cu Iacoban al tau… I-auzi frate! Nu mai are Iasul ce vota, de tre sa voteze dinozauri din astia ce-au RUPT pana acum, de la plagiatorul Tonta. Esti cu capul?

 • Iauban si IacoMa-ta sunteti pe dinafara. Vorbiti de parca sunteti pusi de Harabagiu si gasca lui de mafioti imobiliari. Iacoban este singutul cu capul pe umeri. Nu stiu ce a facut inainte, dar sunt sigur ca vorbiti degeaba, Nu am auzit sa fi avut vreo problema penala. Dar Harabagiul vostru si mafiotii lui au. Pe mine ma intereseaza ca iacoban si pro romania tine cu cei saraci. Pe altii nu am vazut la noi in cartier. De Urtoi nici nu am auzit poate e bun, dar nu am auzit nimic de el. E ca lumea ca aveti pretentii intelectuale, dar folositi un limbaj detot rasul.

 • Vad ca vorbiti de chirica, iacoban, urtoi.
  La chirica treaba e clara demult. E seful mafiei.
  Iacoban, parca am auzit de el, dar daca e cu ponta, pas.
  De urtoi n-am auzit. N-am pierdut nimic.
  Cozet, fara nici o sansa, chiar e isterica, astia sunt buni doar de facut circ.
  Madama cu camelii o sa isi ia teapa cuvenita, hai sa fim seriosi, o trage popa in jos mai mult decat propria greutate.
  Dar chiar nimeni nu isi doreste un primar europarlamentar ? Nimeni nu vrea un om priceput la toate ? Un om care se lupta cu poluarea, masoara zi de zi tunetele, aduna meteoriti, numara pestii morti…chiar sunteto asa de dezinteresati si inculti, mai alegatorilor ?
  Hai sa nu ratam sansa de a avea un primar care stie carte, care intelege evenimentele cosmice si culturale, hai sa punem un om cu experienta parlamentara, europarlamentara chiar, un om de la consiliul nostru judetean, ecologist si om de mediu totodata. Nu il lasati sa se piarda din nou in tenebrele anului scolar care sta sa inceapa. Votati-l si hai sa scapam odata de chirica.

Adauga un comentariu