Local

Primarul Mihai Chirica reacționează după ce un banner de la PSD a fost montat pe sediul PNL! „Congresul PSD de săptămâna trecută arată faptul că Ion Iliescu trăiește și fizic, și mental în sufletul lor”

Publicat: 28 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul Mihai Chirica reacționează după ce un banner de la PSD a fost montat pe sediul PNL Congresul PSD de săptămâna trecută arată faptul că Ion Iliescu trăiește și fizic și mental în sufletul lor
Primarul Mihai Chirica reacționează după ce un banner de la PSD a fost montat pe sediul PNL

Primarul Mihai Chirica reacționează după ce un banner de la PSD a fost montat pe sediul PNL, susținând că acțiunile electorale sunt disperate, pentru că sondajale arată o prăbușire a partidului. Edilul crede că membrii PSD în continuare sunt inspirați de imaginea fostului președinte, Ion Iliescu

Primarul Mihai Chirica reacționează după ce un banner de la PSD a fost montat pe sediul PNL. În urmă cu câteva zile, pe peretele sediului PNL din Podu Roș a apărut un banner cu candidatul Maricel Popa la șefia Consiliului Județean. A fost transmis mesajul:

„Noi cu faptele, ei cu vorbele”.

În cursul zilei de ieri, edilul a catalogat acțiunea electorală ca un gest de disperare.

„PSD este lovit de disperare, cu toate că nu trebuia să spun asta acum. În Partidul Social Democrat sunt și oameni de calitate, membri de partid sau simpatizanți, să nu uităm lucrul acesta, dar mă refer la conducere. Pentru că nu vine simpatizantul să împrăștie panouri pe sediul altor partide. Conducerea PSD de la vârf, de la Ciolacu la vale, arată multă disperare, pentru că vor pierde alegerile, pentru că vor pleca de la putere. Sper să avem garanția că vor pleca de tot până când se va înființa altă social democrație în România, bazată pe niște principii sănătoase. Pagina Iliescu trebuie să dispară. Din păcate, tot ce am văzut și la Congresul PSD de săptămâna trecută arată faptul că Iliescu trăiește și fizic, și mental în sufletul lor. Nu am auzit atâtea minicuni cât am auzit în ziua de vineri. A fost vinerea mincinoșilor. Black friday pentru ei, s-a dat la liber”, a declarat Mihai Chirica.

Edilul a transmis și modul în care se vor desfășura cursurile în nou an școlar

Tot ieri, primarul Mihai Chirica a transmis noi informații despre modul în care se vor desfășura orele de curs în anul școlar 2020-2021. În ceea ce privește grădinițele, copiii se vor împărți în minimum două grupe, care vor avea contact direct cu educatorul. Însă, activitatea se va desfășura dimineață și după-amiaza. Asta înseamnă că educatorul va presta mai multe ore. Edilul a precizat că orele suplimentare vor fi plătite. Primarul a anunțat că va achiziționa 1.000 de paturi, saltele și lenjerii pentru grupele de grădiniță. Ore suplimentare vor presta și învățătorii pentru elevii de clasă primară. Și în aceaste cazuri, clasele vor fi împărțite în mai multe grupuri. Același model va fi folosit pentru clasele de la gimnaziu și liceu. Mai mult, orele vor fi reduse la cel mult 40 de minute, cu pauze mai scurte. Primăria Iași este dispusă să plătească chiriile și utilitățile pentru școlile care contractează alte spații pentru desfășurarea orelor de curs.

Personalul din învățământul preuniversitar ar urma să fie testat gratuit

Primarul Mihai Chirica a anunțat că pe data de 1 septembrie creșele aflate în administrarea municipalității vor fi deschise. În acest moment sunt cereri pentru 650 de copii. La Direcția Creșe sunt 300 de angajați, în timp ce în învățământul preuniversitar sunt 9.000 de angajați. Edilul a reiterat că aceștia vor fi testați gratuit, după ce va face o propunere către Direcția de Sănătate Publică. Însă, nu este nimic clar în acest moment în privința finanțării. Rămâne de văzut dacă sesiunea de testări COVID-19 va mai avea loc.

Adauga un comentariu