Actualitate

Primele declarații ale premierului interimar Florin Cîțu după consultările de la Cotroceni. Ce spune despre redeschiderea spitalului de la Lețcani – LIVE VIDEO

Publicat: 11 oct. 2021
Florin Cîțu prezent la un eveniment la Iași
În prezent, Guvernul Cioloș are circa 80 de voturi din cele peste 200 de care are nevoie pentru a fi învestit în funcție

Premierul interimar Florin Cîțu face declarații în acest moment în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni. Acesta a făcut afirmații pe subiectele de mare interes precum propunerea partidului PNL pentru funcția de premier, despre implicarea USR la guvernare și despre deschiderea spitalului de la Lețcani.

Actual președinte al PNL a declarat faptul că la consultărilor de la Cotroceni nu a venit cu o propunere de premier din cauza lipsei majorității.

„Astăzi la consultările de la Cotroceni i-am prezentat preşedintelui Klaus Iohannis planul de guvernare, fără USR la guvernare. Vreau să îi asigur pe români că PNL îşi va face datoria şi va asigura şi administra această perioadă. Nu avem majoritate şi nu avem o propunere de premier”, a spus premierul interimar.

Florin Cîțu despre deschiderea spitalului mobil de la Lețcani

În cadrul declarațiilor date presei după consultările de la Palatul Cotroceni, premierul Florin Cîțu a vorbit și despre mărirea capacității de îngrijire a bolnavilor infectați cu noul coronavirus, prin deschiderea spitalului mobil de la Lețcani.

„Vom deschide mâine spitalul de la Leţcani, vom primi pacienţi şi vom gestiona pandemia. Vom găsi şi alte soluţii”, a declarat acesta.

Premierul interimar spune că PNL își asumă în continuare Guvernarea

În legătură cu situația majorității parlamentare, premierul interimar a afirmat faptul că PNL urmărește să facă o altă majoritate, aceștia asumându-și în continuare guvernarea.

„În acest moment există o majoritate în Parlament PSD AUR USR. Bineînţeles, noi vom încerca să facem altă majoritate. PNL îşi asumă guvernarea. Întotdeauna vom face ceea ce este mai bine pentru romani şi pentru partid. Toate opţiunile sunt pe masă.

PNL a avut Congres şi m-a ales pe mine preşedinte. Astăzi ştiu că este o majoritate PSD AUR USR. În acest moment noi vom gestiona perioada cu resursele pe care le am avem. Dacă au dat jos Guvernul la moţiune, acum să vină şi cu soluţii. Cine vine la negociere, spune că nu vrea să negocieze. Era foarte simplu pentru USR să nu voteze cu PSD şi AUR”, a spus acesta.

Florin Cîțu îndeamnă românii să se vaccineze

La aceeași conferință de presă, premierul Florin Cîțu nu a ezitat să reamintească românilor să se vaccineze, întrucât acesta este gratuit.

„Este important ca fiecare să fie responsabil pe deciziile pe care le-a luat. Trebuie să ne vaccinăm. Nu trebuie să găsim resurse pentru oamenii care se îmbolnăvesc, din contră, haideţi să ne vaccinăm. Avem vaccin gratuit”, a declarat premierul interimar Florin Cîțu.

 

Spitalul Mobil de la Lețcani va fi redeschis marți, 12 octombrie

După solicitarea făcută de Departamentului pentru Situații de Urgență, o echipă medicală formată din 25 de persoane ce include medici, asistenți medicali, brancardieri, va prelua de sâmbătă , 9 octombrie, managementul Spitalului Modular de la Lețcani, județul Iași.

,,Este clar o situație care continuă să fie o situație de urgență, o situație de pandemie. Noi avem în acest moment 10 pacienți la Terapie Intensivă în Unitatea de Primiri Urgențe și 12 pacienți non-ATI. Deschiderea va fi prioritată a paturilor ATI și despre asta s-a discutat astăzi, despre suport logistic, tehnic, până la graficul de personal. Nu este vorba doar de paturi, ventilatoare și echipament medical, e tot ceea ce înseamnă suport uman, profesional, cu echipe din Iași și de la MAP și cu tot ce înseamnă suportul logistic, electric, oxigen, încălzire, apă, tot ce înseamnă utilități, dar și oamneii care vor face aceste lucruri și contractele care vor susține aceste lucruri.”, a declarat Prof.dr. Diana Cimpoeșu.

Acesta va fi coordonat de colonelul dr. Daniel Derioiu. Spitalul va începe să primească pacienți începând cu data de marți, 12 octombrie 2021.

„Suntem aici ca să ajutăm, să sprijinim, să informăm dacă identificăm anumite probleme şi să le rezolvăm pentru binele şi siguranţa pacientului. Vrem să ne asigurăm că există proceduri pe acest spital, că sunt cunoscute de personal, să încercăm rezolvarea problemelor tehnice, dacă au fost. De asemenea, facă reuşim să identificăm anumite riscuri, să ne luăm toate măsurile posibile ca să prevenim apariţia acestora”, a declarat col. dr. Daniel Derioiu.

Comentarii
Adauga un comentariu