Local

Primele dezvăluiri despre infecția cu Omicron a unui ieșean care a trecut prin boală! Era imunizat împotriva Covid-19 cu două doze de vaccin. ”Am avut o formă foarte ușoară, exact ca o răceală”

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele dezvăluiri despre infecția cu Omicron a unui ieșean care a trecut prin boală Era imunizat împotriva Covid-19 cu două doze de vaccin. Am avut o formă foarte ușoară exact ca o răceală
Primul ucrainean identificat cu Covid-19 a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Un ieșean infectat cu noua tulpină Omicron vorbește despre simptomele pe care le-a avut și cum s-a simțit după ce a descoperit că este infectat. Acesta a început să se simtă rău după ce a participat la întâlnirea cu familia de Revelion. Bărbatul în vârstă de 35 de ani era vaccinat cu două doze împotriva Covid-19

Un bărbat de 35 de ani, din Iași, a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași, imediat după Revelion, când a început să se simtă rău. Tânărul prezenta simptome specifice unei viroze: dureri de gât și de cap și pentru a evita orice complicație a ales să meargă la medic. Acesta a fost testat, iar primele rezultate arătau o suspiciune de infectare cu noua tulpină Omicron, ceea ce s-a confirmat câteva zile mai târziu.

”Primele simptome s-au manifestat prin durere în gât, mi-a curs nasul și am avut dureri de cap. Simptomele nu au fost foarte grave, dar am ales să merg la spital, pentru că m-am tot gândit să nu fie ceva mai grav, având în vedere toată nebunia asta cu pandemia. Nu știu de unde m-am infectat, dar am început să mă simt rău după Revelion, unde am fost prezente doar persoane din familie, mama, tata, sora mea și câteva rude apropiate. Am mers imediat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva» și în urma investigațiilor și testării mi-au transmis că ar putea fi Omicron, ceea ce s-a și confirmat câteva zile mai târziu”, a declarat Andrei C., ieșeanul infectat cu Omicron.

Andrei era imunizat împotriva Covid-19

Trebuie precizat că ieșeanul, când s-a infectat, era imunizat împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer, doza unu și rapel. Medicii spun că tânărul a avut o formă ușoară de boală și a fost tratat la domiciliu, timp de 10 zile. Niciun alt membru al familiei nu a fost infectat.

”Din fericire, eu am fost singurul din familie care s-a îmbolnăvit. Sunt vaccinat cu două doze împotriva Covid-19, ceea ce a făcut, cred eu, să nu mă simt foarte rău. Am avut o formă foarte ușoară, exact ca o răceală. Medicii au hotărât că pot fi tratat la domiciliu. Am stat în carantină 10 zile, timp în care am luat tratament, iar acum mă simt foarte bine. Știu că dacă nu eram vaccinat, îmi era mult mai rău, că am mai auzit de pe la alți prieteni. M-am simțit rău, cu dureri de cap în primele zile, dar mai apoi s-au ameliorat toate simptomele”, a adăugat Andrei C.

Dr. Florin Roșu:”Pacientul a fost tratat la domiciliu, cu un tratament specific unei răceli obișnuite”

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași, a vorbit despre cazul acestui pacient, precizând că a luat cea mai bună decizie de a se prezenta imediat la medic după ce a început să simtă rău. Dr. Roșu recomandă tuturor persoanelor să facă la fel atunci când observă o schimbare a stării de sănătate. În prezent, în spitalele ieșene nu există niciun pacient infectat cu Omicron internat, deoarece toți au o simptomatologie ușoară și sunt tratați la domiciliu.

”A fost o persoană foarte responsabilă, care s-a informat corect cu privire la simptomatologia posibilă Omicron. Pentru că a ascultat sfatul medicilor, ca la orice modificare a stării de sănătate să se prezinte a medic, a venit la spital și a făcut foarte bine. Pacientul a fost tratat la domiciliu, cu un tratament specific unei răceli obișnuite. Cei mai mulți dintre pacienții infectați cu Omicron, până în prezent, sunt tratați la domiciliu. În prezent, nu avem niciun pacient Omicron internat. Recomand în continuare purtarea corectă a măștii, respectarea regulilor de protecție și prevenție și să se prezinte la medic imediat ce simt o simptomatologie posibilă infecției Covid-19- Omicron”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași.

Adauga un comentariu