Prima pagină » Local » Primele fonduri pentru Institutul Regional de Boli Cardiovasculare din Iași. Proiectarea va fi gata în următoarele luni din 2021
Primele fonduri pentru Institutul Regional de Boli Cardiovasculare din Iași. Proiectarea va fi gata în următoarele luni din 2021

Primele fonduri pentru Institutul Regional de Boli Cardiovasculare din Iași. Proiectarea va fi gata în următoarele luni din 2021

10 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

S-a dat startul licitației pentru noul Institut Regional de Boli Cardiovasculare din comuna Miroslava. Consiliul Județean Iași a demarat procedura de proiectare pentru unitatea medicală care va costa câteva sute de milioane de euro și care va fi gata până în 2024

Institutul Regional de Boli Cardiovasculare (IBCV) a fost scos deja la licitație de autoritățile județene. Pe sistemul electronic de achiziții publice a fost urcată procedura privind serviciile de proiectare pentru noua unitate medicală de la marginea municipiului Iași. Procedura a fost împărțită în mai multe etape, scopul final fiind atragerea de fonduri europene sau în baza Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construcția unității sanitare.

Lucrări de 3,2 milioane lei pentru proiectarea noului Institut Regional

Conform CJ Iași, valoarea totală estimată a procedurii privind proiectarea și realizarea documentației tehnice este de 3.295.000 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 martie 2021, ora 15:00.

„Consiliul Județean Iași a scos la licitație contractul de achiziție publică de servicii de proiectare. Este vorba despre realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru obiectivul de investiții privind construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași. Procedura prevede licitația pentru lotul II- etapa a II-a ca studiu de fezabilitate și etapa a III-a, respectiv documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizației de construire”, au menționat reprezentanții CJ Iași.

Proiectul a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Iași în colaborare cu prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Copou.

Detalii despre noul proiect de la marginea Iașului

Autoritățile județene au arătat și în ce constă noul proiect care va fi ridicat în comuna Miroslava, în zona satului Uricani.

„Viitorul institut regional va deservi populația din județele Moldovei. Realizarea noului obiectiv de investiții va avea un impact major în reducerea mortalității în rândul persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare din Regiunea de Nord-Est. Oamenii sunt nevoiți să se adreseze în prezent altor centre din țară și străinătate. În prezent, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, peste 32 de mii de pacienți beneficiază de servicii medicale clinice în regim de spitalizare continuă. Vorbim de regim de spitalizare de zi pe specialitățile cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie, chirurgie cardiovasculară”, au mai precizat reprezentanții CJ Iași.

Cum arată spitalul regional din comuna Miroslava?

CJ a avizat încă de acum câteva săptămâni alocarea a 17,5 milioane de lei pentru demararea procedurilor pentru noul Institut Regional de Boli Cardiovasculare. Licitațiile vor fi derulate etapizat de căre autoritățile județene. Autoritățile județene au prezentat și primele schițe cu noul proiect din comuna Miroslava. Terenul a fost cedat de Consiliul Local Miroslava pentru noul spital. „U.A.T. Miroslava, prin Consiliul Local, a identificat o suprafață de teren pentru realizarea acestui proiect. S-a propus realizarea unei investiții noi (spital nou) pe teritoriul comunei Miroslava, județul lași, pe o suprafață de teren de 12 hectare. Terenul propus de către UAT comuna Miroslava, județul lași are acces direct la șoseaua de centură a municipiul Iași”, se arată în proiectul de hotărâre ce a trecut de plenul CJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *