Titlurile zilei

Primul depozit robotizat din Moldova se deschide în Parcul Industrial Miroslava. Germanii de la Mennekes vor livra din Iași încărcătoare pentru mașinile electrice Tesla, Mercedes sau BMW

Publicat: 07 nov. 2020
Compania germană Mennekes investește în primul depozit robotizat din zona Moldovei care va fi deschis în Parcul Industrial Miroslava de la marginea orașului Iași
Mennekes deschide primul depozit robotizat în Parcul Industrial Miroslava de la marginea orașului Iași

Cunoscutul producător german Mennekes investește în primul depozit robotizat din regiunea Moldovei. Fabrica ridicată în Parcul Industrial Miroslava cu aproape 10 milioane de euro va produce prize și încărcătoare pentru mașini electrice precum Tesla, Mercedes, Jaguar sau BMW, iar din depozitul robotizat de la marginea Iașului vor fi livrate produse în toate colțurile lumii

La nivelul Parcului Industrial Miroslava de la marginea orașului Iași se investește în primul depozit robotizat complet din regiunea Moldovei. Investiția este realizată de compania germană Mennekes, care a ridicat aici o fabrică de la zero și care este aproape de finalizare. Mennekes este poate cel mai cunoscut producător la nivel mondial de cabluri și încărcătoare pentru mașini electrice precum Tesla, Mercedes, Jaguar, BMW sau Volkswagen. Având în vedere faptul că este unul dintre principalii furnizori de cabluri și prize pentru industria automotive la nivel global, compania germană a amenajat în Parcul Industrial Miroslava 2 și un depozit complet automatizat, unde produsele vor fi manipulate de către mașinării robotizate.
În momentul de față se lucrează la ultimele detalii în interiorul fabricii Mennekes situată la o distanță de 6 km de orașul Iași.

„Este primul depozit automatizat complet din regiunea Moldovei și într-o săptămână sperăm că acesta va deveni funcțional. Aici vor fi depozitate produsele Mennekes fabricate în parcul industrial care vor fi livrate mai departe, iar acestea vor fi manipulate automatizat”, a explicat Ionuț Adomniței, general manager Mennekes Electric SRL.

Compania germană Mennekes face cea mai importantă investiție privată din ultimii ani în județul Iași

Investiția realizată de Mennekes în Parcul Industrial Miroslava 2 este cea mai importantă investiție privată realizată în ultimii ani la nivelul județului Iași în ceea ce privește producția și nu imobiliarele sau comerțul, fiind de aproape 10 milioane de euro. Compania germană a anunțat deja că va angaja aproximativ 300 de persoane în halele din Miroslava, iar pe lângă asta se urmărește înființarea unei alte fabrici Mennekes, tot în Parcul Industrial Miroslava, unde ar urma să se producă încărcătoare pentru mașini electrice.
Compania germană furnizează produse pentru mărci de renume precum Tesla, Jaguar, Mercedes sau BMW, fiind unul dintre principalii producători internaționali de cabluri și încărcătoare pentru industria automotive.

„Parcul Industrial Miroslava și județul Iași sunt puse pe harta investițiilor internaționale, lucru la care am lucrat în ultimii ani. Practic, investiția realizată de compania germană Mennekes este una dintre cele mai importante investiții private făcute în ultimii ani la Iași. La parcul industrial Miroslava am avut deschidere la tot ce înseamnă internaționalizare, iar acest lucru se întâmplă acum în mod natural după o muncă de câțiva ani”, a explicat Dorel Codină, manager al Parcului Industrial Miroslava.

Peste 5.000 locuri de muncă create în Parcul Industrial Miroslava de la marginea Iașului

În cele două Parcuri Industriale Miroslava 1 și 2 sunt așteptate investiții de peste 200 de milioane de euro și vor fi create peste 5.000 de noi locuri de muncă. Peste 15 companii și-au terminat deja halele și au început producția. În cursul zilei de 6 noiembrie 2020, patru ambasadori au venit în vizită de lucru la Parcul Industrial Miroslava, fiind vorba despre Ambasadorul Indoneziei, Malaeziei, Pakistanului, dar și ambasadorul Bangladeshului, care i-au prezentat primarului comunei Miroslava, Dan Niță, diverse posibilități de investiții în parcul industrial.

Comentarii
 • Miroslava in sus, Miroslava in jos, intre timp la Iasi, orasul duce o totala lipsa de parcuri industriale. Dar Chirica se lauda de vreo 4 5 ani ca el face, ca el drege, ca el aduce investitori si treaba a ramas fix ca in .. tren. Bravo Miroslava, bine ca poate Nita (si daca te gandesti ei sunt o comuna, pe langa orasul Iasi).

 • Eii hai sa nu mergem la pomul laudat cu plecăciuni!
  Domnule primar asfaltezi, dar TROTUARE nu vrei sa faci, macar pe un sens????
  Dar daca tot vin investitori care is VERZI poate le demonstrezi ca si Miroslava are PISTE DE BICILETA!
  Cea mai dezvoltata, dar cea mai INNAPOIATA!
  E ca la Africa, aia au petrol si diamante dar is vai de ei, AICI Ai investitori dar UNDE E INFRASTRUCTURApentru PIETONI…… Der pentru BICICLISTI????
  Buna dimineata domnule NITA!

 • Sunt uimit……au venit din Bangladesh sa investeasca la Miroslava……mare minune!!!!!!! Din curiozitate, mergeti cu Google Maps-Harti, prin Bangladesh. 150 milioane locuitori, preponderend agricola, n-au ce manca. Ar putea aparea mari dezvoltatori imobiliari.

 • Domnule Nita, faceti domnule si piste de biciclisti!!,
  De trotuare,,,, adevarat nu sunt! Lumea pe unde vrei sa circule, sa zboare????

Adauga un comentariu