Local

Primul ieșean trimis în judecată sub acuzația de răzbunare pentru ajutorul dat Justiției! Întreg scandalul a izbucnit de la un schimb de mașini! Jaf comis chiar sub nasul polițiștilor! (Exclusiv)

Publicat: 12 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul ieșean trimis în judecată sub acuzația de răzbunare pentru ajutorul dat Justiției Întreg scandalul a izbucnit de la un schimb de mașini Jaf comis chiar sub nasul polițiștilor Exclusiv
Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul „Skoda“, în data de 13 iunie 2019

Pentru prima dată în istorie, un ieșean a ajuns în fața magistraților sub acuzația de răzbunare pentru ajutorul dat Justiției. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Adrian Neculai și Vasile Neculai. Întreg scandalul în care au fost implicați aceștia a izbucnit de la un schimb de mașini

Premieră pentru Justiția din Iași! Un bărbat din județ a fost acuzat pentru prima oară de răzbunare pentru ajutorul dat Justiției! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Adrian Neculai, pentru tâlhărie, tulburarea ordinii și liniștii publice și răzbunare pentru ajutorul dat Justiției.
În același dosar, anchetatorii l-au trimis în fața magistraților pe Vasile Neculai, sub acuzațiile de tâlhărie și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Adrian Neculai și Vasile Neculai, acuzați că au jefuit victimele în curtea unei Secții de Poliție!

Adrian Neculai și Vasile Neculai au intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu mai bine de o lună.

„După ce, în prealabil, avusese loc un schimb de autoturisme între inculpați și persoana vătămată V.B., ulterior, pe 13 noiembrie 2020, în jurul orei 15:20, în timp ce persoanele vătămate V.B. și I.V.L. se aflau în satul și comuna Miroslava, în parcarea din fața Secției IV de Poliție Rurală Miroslava, inculpații le-au deposedat pe acestea, prin violență, de cartea de identitate a unui autoturism marca Mercedes-Benz. Inculpații au lovit persoanele vătămate cu pumnii și picioarele. Prin faptele de violență comise, aceștia au tulburat ordinea și liniștea publică”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Una dintre victime, amenințată la telefon

Oamenii legii au mai susținut că una dintre victimele agresiunii a fost contactată telefonic a doua zi de Adrian Neculai.

„Pe data de 14 noiembrie 2020, inculpatul A.N. a contactat-o telefonic pe persoana vătămată V.B. În contextul sesizării formulată anterior de persoana vătămată, inculpatul A.N. a amenințat-o pe aceasta cu acte de violență și cu suprimarea vieții. Amenințările i-au creat persoanei vătămate o puternică stare de temere pentru siguranța sa și a membrilor familiei acesteia”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, pe 20 noiembrie 2020, față de Adrian Neculai și Vasile Neculai s-a dispus mai întâi măsura reținerii pentru 24 de ore, de către agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava. Ulterior, s-a dispus de către magistrații din cadrul Judecătoriei Iași arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel, cei doi indivizi au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv. De remarcat este faptul că infracțiunea de răzbunare pentru ajutorul dat Justiției a fost introdusă în Noul Cod Penal.

„Săvârșirea unei infracțiuni împotriva unei persoane ori a unui membru de familie al acesteia, pe motiv că a sesizat organele de urmărire penală, a dat declarații ori a prezentat probe într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură, se sancționează cu pedeapsa prevăzuta de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”, se arată în Noul Cod Penal.

Acesta este primul dosar cu o astfel de infracțiune înregistrat pe rolul Judecătoriei Iași.

Adauga un comentariu