Local

Crimă oribilă, într-o localitate din Iași! Răzbunare în stil mafiot: a coborât din mașină și l-a bătut până a murit! Acum a venit „nota de plată” pentru agresor!

Publicat: 08 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crimă oribilă într-o localitate din Iași Răzbunare în stil mafiot a coborât din mașină și l-a bătut până a murit Acum a venit nota de plată pentru agresor
Un bărbat, cu mâinile încătușate la spate

Un individ a fost pedepsit de magistrați după o crimă oribilă, ce a avut loc într-o localitate din județul Iași. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Ion Smău la 7 ani de pușcărie, pentru omor. În plus, ieșeanul a fost obligat să le achite despăgubiri rudelor victimei

O crimă oribilă s-a petrecut într-o localitate din Iași! Anchetatorii susțin că a fost vorba despre o răzbunare în stil mafiot: a coborât din mașină și l-a bătut până a murit! Acum a venit „nota de plată” pentru agresor!
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Ion Smău, zis „Popică”, la 7 ani de pușcărie, pentru omor. În plus, ieșeanul a fost pus la plată de magistrați.

„Instanța admite în parte acțiunea civilă și obligă inculpatul să le plătească părților civile V.F., M.F., G.F., M.V., R.P., E.C., I.F. și M.P. câte 10.000 de lei pentru fiecare, reprezentând daune morale, cauzate de decesul tatălui. Totodată, admite în parte acțiunea civilă și obligă inculpatul să le plătească părților civile I.F. (soția victimei) și A.F. (fiul minor al victimei) câte 30.000 de lei, reprezentând daune morale”, au afirmat magistrații ieșeni

. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ion Smău, acuzat de omor după un incident teribil

Procesul lui Ion Smău a început pe 14 iulie 2020. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ, după o răzbunare în stil mafiot, pentru omor. Asta, după ce ieșeanul a fost încătușat încă de pe 24 mai 2020.
Conform anchetatorilor, crima oribilă a avut loc în seara zilei de 22 mai 2020. Scandalul a izbucnit în urma unui conflit mai vechi dintre doi vecini. Sesizarea, la numărul unic de urgență 112, a fost făcută în jurul orei 21:00 de către o femeie care l-a găsit pe un bărbat fără suflare, într-un șanț. Oamenii legii au adăugat că un bărbat din localitatea Țibana, Vasile F. (56 de ani), se deplasa, în cursul serii de 22 mai 2020, pe un drum din comună. La un moment dat, un autoturism s-a oprit în fața lui, iar, din vehicul, a ieșit un individ cu care avusese un conflict mai vechi. Totul a degenerat când suspectul l-a lovit pe bărbat în zona feței.

Victima a căzut secerată la pământ în urma loviturilor primite

Anchetatorii au adăugat că, din cauza loviturii, victima a căzut secerată la pământ. Potrivit procurorilor ieșeni, suspectul a continuat să îl lovească pe consătean. După ce s-a răzbunat, agresorul a plecat de la locul incidentului.
După aproximativ o oră de la crima oribilă, o femeie care trecea prin zonă a văzut trupul victimei și a sunat la numărul unic pentru situații de urgență 112. Astfel, un echipaj a preluat cadavrul bărbatului și l-a transportat la Institutul de Medicină Legală Iași, pentru efectuarea necropsiei.

Cercetările au continuat, iar oamenii legii au ajuns astfel la Ion Smău, zis „Popică”. Individul a fost ridicat și dus la audieri, după care a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de omor. A doua zi, procurorii au propus arestarea preventivă a ieșeanului în vârstă de 31 de ani. Instanța de judecată a admis propunerea și a dispus arestarea lui Smău pentru 30 de zile. Acum, urmează a se vedea dacă sentința va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul acuzat de o răzbunare în stil mafiot.

Adauga un comentariu