International

Primul sfânt milennial al Bisericii Catolice. Cine este și ce miracole a făcut Carlo Acutis

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul sfânt milennial al Bisericii Catolice. Cine este și ce miracole a făcut Carlo Acutis
Acutis s-a născut la Londra în 1991, înainte de a se muta la Milano cu părinții săi italieni

Un adolescent născut la Londra, care a murit de leucemie la vârsta de 15 ani, va deveni primul sfânt milennial al Bisericii Catolice, scrie ziarul britanic Guardian.

Carlo Acutis a fost un geniu al calculatoarelor care a contribuit la răspândirea învățăturii romano-catolice online înainte de a muri în 2006. Joi, 23 mai,Papa Francisc a decretat că un al doilea miracol postum a fost atribuit lui Acutis, calificându-l pe adolescent pentru canonizare.

Prima persoană născută după 1990 care devine sfânt în calendarul Bisericii Catolice

Acutis s-a născut la Londra în 1991, înainte de a se muta la Milano cu părinții săi italieni, Andrea Acutis și Antonia Salzano, când era copil.

Dintre cele 912 persoane canonizate de Papa Francisc, cea mai recentă dată de naștere a fost anterior 1926. Millennials reprezintă persoanele născute între 1981 și 1996.

Antonia Salzano a declarat anterior ziarului Corriere della Sera că, de la vârsta de trei ani, fiul ei cerea să viziteze bisericile pe lângă care treceau în Milano și își dona banii de buzunar oamenilor săraci din oraș.

A spus că Acutis se oferea, de asemenea, să își sprijine colegii de clasă ai căror părinți treceau prin divorțuri, își apăra colegii cu dizabilități atunci când erau hărțuiți și ducea mese și saci de dormit persoanelor care dormeau în stradă în Milano.

Acutis a învățat să codeze de unul singur încă din școala primară, înainte de a-și folosi abilitățile pentru a crea site-uri web pentru organizații catolice, precum și unul care documenta miracolele din întreaga lume.

Adauga un comentariu