Titlurile zilei

Printre gunoaie și mirosuri îngrozitoare, așa circulă călătorii CFR din cursa Iași – Tecuci. „Din momentul când te urci în tren miroase dezgustător” – FOTO

Publicat: 26 iun. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Printre gunoaie și mirosuri îngrozitoare așa circulă călătorii CFR din cursa Iași  Tecuci. Din momentul când te urci în tren miroase dezgustător - FOTO
Condițiile din vagoanele CFR au ajuns sub orice critică

Călătorii CFR din cursa Iași – Tecuci trebuie să treacă prin momente cumplite pentru a ajunge la destinație. Căldura și mirosurile greu de suportat le dau mari bătăi de cap pasagerilor

CFR Călători asigură clienților care doresc să ajungă la Tecuci o cursă cu durata de 2 ore și 41 de minute până la capătul liniei. Pentru aceasta oamenii plătesc 59 de lei. Totuși, condițiile din vagoane lasă de dorit. O astfel de călătorie este mai mult o aventură sau un test de rezistență pentru cei care se încumetă să folosească transportul feroviar.

Călătorii CFR, îngroziți de condițiile din vagoane

o poză dintr-un vagon CFR
Mirosul îngrozitor și lipsa aerului condiționat le dau mari bătăi de cap călătorilor

Chiar de la îmbarcare, mirosul este primul element cu care se confruntă cei care folosesc acest mijloc de transport. Deoarece sistemul băilor este unul destul de înapoiat, toate mirosurile ajung să fie respirate de oamenii din vagoane, în această perioadă călduroasă fiind mult mai accentuate, iar aerul condiționat fie este inexistent, fie nu funcționează. Desigur că și unii pasageri au partea lor de vină pentru mizeria care o lasă în tren, iar personalul care se ocupă de curățenie trece cu vederea.

„Circul destul de des cu trenul de Iași – Tecuci și întodeauna a fost la fel, ba dimpotrivă, dacă ești atent, poți observa schimbările în rău. Cea mai mare problemă pentru mine este mirosul și căldura. Deci aerul condiționat nu funcționează sau nu este activat și se face o căldură infernală în vagoane. Am noroc că eu merg pe o distanță relativ scurtă, dar cei care merg până la capătul liniei ce fac?

Problema cu mirosul este din cauza băilor, miroase îngrozitor a urină de la baie, probabil este defactat sistemul, băile nu sunt cele mai igienice. Desigur că și unii călători au un comportament sălbatic, lasă mizerie pe unde apucă, își fac nevoile pe jos la baie, normal că miroase. Totuși, unele gunoaie sunt deja când urci în tren, cred că cine face curățenie dă puțin cu mătura superficial sau chiar nu face deloc”, povestește Ioan, un călător CFR.

Situația s-a degradat tot mai mult în decursul anilor

o poză dintr-un vagon CFR
Infrastructura CFR s-a degradat de la an la an fără a se interveni

Cei care circulă de mult timp cu trenurile CFR Călători au putut observa cum situația s-a schimbat de la an la an. Din păcate, nu în bine, ci totul a devenit din ce în ce mai rău. Investiții prea puține, vagoane învechite, personal plătit prea prost și indiferența conducerii au adus transportul feroviar din România în aceasta situație.

„Lumea era ca la grătar în tren, oamenii mâncau semințe, aruncau cojile pe jos. Mirosul de bere era în tot vagonul, pe jos ți se lipeau tălpile de la berea care a curs pe jos. A fost o călătorie dezgustătoare, aici, strict din cauza altor pasageri, ce a fost vina CFR-ului a fost că nu exista aer condiționat în vagon și mirosea îngrozitor, plus că era o căldură insuportabilă.

Problema persistă de mai multă vreme, nu este doar de acum. De mic tot circulam cu trenul, tot mergeam la țară, la bunici și în decursul anilor tot mai observam câte o diferență. De exemplu, când oprea trenul la o haltă, era mereu înclinată șina, automat și trenul, de la an la an am observat că trenul stă tot mai înclinat când oprește acolo, probabil o să cadă la un moment”, mai adaugă Ioan.

Călătorii CFR vor trebui să suporte toate aceste lucruri pe perioada verii, deoarece pare că situația nu se va schimba în viitorul aproapiat.

Comentarii
  • si tot calatorii se plang de conditiile din trenuri. de parca e de vina CFR Calatori ca pasagerii nu au cei 7 ani de acasa. dupa roman mereu trebuie sa stea cineva cu matura si farasul dupa curul lui. cel mai retardat popor de pe planeta, dupa ce ca e retardat si scelerat mai e si fudul.

  • Amenzi! Să facă muncă in folosul comunitatii daca n-are bani de amenda! Sa fie nesimtit isi permite, sarantocul lumii! Fara mila!

  • Nivelul de marlanie si ghiolbanie la o persoana este direct proportional cu cantitatea de mizerie pe care o lasa in urma.MARLANIA SCUFUNDA ROMANIA!

  • Sa mearga in India ca sa circule cu trenurile… Sus pe acoperis sau pe tampoane…..Inca sunt conditii bune , la ce nesimtiti sunt unii calatori…..

  • Mizeria din tren e opera unora dintre calatori. Inclin sa cred ca acestia sunt irecuperabili.
    Dar si trenul are o problema : buda. De cand buda trenului are hardau dedesubt, numai necazuri sunt. Ori sa fie un hardau dublu, ori sa fie ca pe vremuri : fara hardau, direct pe traverse.

  • De aia merg trenurile incet, sa nu se facă valuri la budă. Dacă vine viitura, scapă cine poate. Nu trageți semnalul, e pericolosso sporgersi. (Să știe și italienii)

  • Dimineața,angajații CFR se trezesc cu gândul ce gunoaie să pună în tren pentru a le strica civilizaților de călători această călătorie… Rușine angajaților CFR că pun intenționat gunoaie in trenurile unde urca numai oameni de bine, numai persoane crescute după regula bunului simț… 😉😈😈😈

  • Înainte de plecarea în cursa toți angajații CFR se cacă și înfundă wc-urile ,pun tot felul de gunoaie pe jos ,ca stimabilul domn călător sa nu aibă condiții ,sa călătorească decent !!! Ar trebui ca CFR Calatori sa angajeze personal sa adune mizeria și sa-i șteargă la cur pe onorabili și cinstiții calatori !!

  • Au comentat numai cheferiști, care sunt la fel de indolenți precum călătorii. Dacă ești bine crescut și mergi cu trenul, cefereii te pedepsesc pentru mârlania altora, lăsându-te în rahat, la propriu. N-ai decât să te speli cu bere Timișoreana. Bine că ei au voie să fumeze în tren. Luați mărfarul, e mai curat, numai că trebuie să sari.

Adauga un comentariu