Actualitate

Prințul Charles a fost întâmpinat în România de famiia regală și a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis – FOTO

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prințul Charles a fost întâmpinat în România de famiia regală și a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis - FOTO
Prinţul Charles a semnat în Cartea de Onoare, apoi au urmat o serie de discuţii tete-a-tete cu preşedintele Klaus Iohannis

Moştenitorul coroanei britanice, prinţul Charles, a venit astăzi, 25 mai, în România. Acesta a fost întâmpinat de familia regală, Majestatea Sa, Margareta şi Principele Radu. A avut mai multe întâlniri oficiale, cu preşedintele Klaus Iohhanis, premierul Ciucă, dar s-a întâlnit şi cu refugiaţii ucraineni.

„Este mereu o bucurie reîntâlnirea cu Prințul Charles, un prieten apropiat al României, care se implică activ în promovarea țării noastre. Am avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o discuție foarte bună cu Alteța Sa Regală despre importanța educației pentru un mediu sănătos și despre soluții concrete pentru limitarea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității în România”, a declarat Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Prințul Charles s-a întâlnit cu Klaus Iohannis și cu Nicolae Ciucă

Prinţul Charles a aterizat în jurul orei 14 pe Aeroportul Aurel Vlaicu. A semnat în Cartea de Onoare, apoi au urmat o serie de discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi au vorbit despre conflictul de la graniţă. Atât despre apărarea ţării, cât şi despre gestionarea situaţiei refugiaţilor.

Întâlnirile dintre Klaus Iohannis și prințul Charles au fost mereu relaxate şi, în ciuda protocolului strict care trebuie respectat, aceastea au fost presărate cu momente amuzante.  De aici, acesta a plecat către Palatul Victoria, pentru o întrevedere oficială cu premierul Nicolae Ciucă.

Prințul Charles, întâmpinat de familia regală din România

La intrarea în palatul Eliseabeta, Moștenitorul coroanei a fost așteptat de garda de onoare și militarii brigăzii 30 gardă. Pe covorul roșu a fost întâmpinat de Margareta și Radu. Aceasta este prima vizită după pandemie.

Următoarea oprire a Prinţului Charles a fost la centrul de refugiaţi de la Romexpo, unde a fost însoțit de Majestatea Sa Margareta. Prințul Charles a mai vizitat palatul Elisabeta în urmă cu ceva timp, în anii 2011 -2016 , 2017 dar si in anul 2018.

De altfel, Charles este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în țara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Moștenitorul coroanei deține proprietăți în România

Deși nu a făcut niciodată vreo declarație publică legată de numarul propretăților sale, se știe că Prințul Charles deține patru case în satul Valea Zălanului din Covasna, Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, deja celebra locuință din Viscri, județul Brașov, și încă patru case în satul Breb din Maramureș.

De altfel, Viscri a ajuns faimos în toată Europa datorită Prințului. Zona a căpătat un potențial turistic fantastic, mai ales după apariția, în 2011, a documentarului Wild Carpathia, în care Prințul Charles este un adevărat ambasador al României.

Adauga un comentariu