International

Prințul Harry a mărturisit că ar fi ucis 25 de oameni în Afganistan. Talibanii vor să fie judecat pentru crime de război

Publicat: 09 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prințul Harry a mărturisit că ar fi ucis 25 de oameni în Afganistan. Talibanii vor să fie judecat pentru crime de război
Prințul Harry a mărturisit că ar fi ucis 25 de oameni în Afganistan

Prințul Harry a deranjat multă lume cu dezvălurile făcute în cartea sa. Talibanii cer acum să fie judecat pentru crime de război, după ce a mărturisit că ar fi ucis 25 de oameni în Afganistan.

În carte, prințul dezvăluie că a ucis 25 de luptători și spune că nu i-a considerat „oameni”, ci „piese de șah” care fuseseră scoase de pe tablă. „Nu a fost ceva care să mă umple de satisfacție, dar nici nu mi-a fost rușine”, a spus el.

Talibanii vor să fie judecat pentru crime de război

O persoană importantă din regimul taliban, Anas Haqqani, îl acuză pe prințul Harry de crime de război și i-a atras atenția asupra faptului că toți cei uciși de el erau așteptați acasă de familii. Acesta cere judecarea fiului Regelui Charles la un tribunal internațional.

„Domnule Harry! Cei pe care i-ai ucis nu erau piese de șah, erau oameni; aveau familii care așteptau întoarcerea lor. Printre ucigașii de afgani, nu mulți au decența de a-și înfrunta conștiința și de a-și mărturisi crimele de război. Ați spus adevărul; poporul nostru nevinovat a fost o piesă de șah pentru soldații voștri, liderii militari și politici. Cu toate acestea, ai fost învins în acest joc de șah”, a mărturisit Anas Haqquani.

Reacții dure la adresa prințului Harry

Harry a povestit că a fost instruit să-i considere pe talibani piese de șah, pentru a fi în stare să tragă asupra lor fără să se lase cuprins de emoție. Pe lângă furia talibanilor, s-au arătat nemulțumiți și veteranii armatei britanice.

„Comentariile lui despre faptul că soldații britanici nu-i privesc pe adversari ca pe niște ființe umane, cred că asta i-ar putea întărâta pe unii să încerce poate un atac împotriva soldaților britanici de oriunde din lume sau împotriva foștilor soldați britanici”, a scirs Richard Kemp, fost comandant al trupelor armate britanice în Afganistan.

Richard Quest: „Ar putea duce la represalii și atacuri de răzbunare”

De asemenea, Richard Quest, jurnalist CNN, a scris că cel mai grav lucru este faptul că Harry a ucis 25 de membri ai talibanilor, deoarece ar putea duce la represalii și atacuri de răzbunare împotriva forțelor britanice.

„Este greu de știut care dintre multele lucruri pe care Harry le-a spus ar fi cel mai dureros pentru anumite părți. Legat de partea cu talibanii, că ar fi ucis 25 de membri ai talibanilor, aceasta este probabil cea mai serioasă din punct de vedere obiectiv, deoarece ar putea duce la represalii și atacuri de răzbunare împotriva forțelor britanice și chiar împotriva prințului”, a spus Richard Quest, jurnalist CNN.

Jurnalistul a mai adăugat că în cuprinsul cărții sunt doar bârfe obscene despre familia lui și că deși Harry susține că vrea împăcarea, acțiunile lui nu sunt deloc în această direcție.

Adauga un comentariu