Cultural

Prințul William i-a dat încă o șansă fratelui lui, Prințul Harry. Ce a decis după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Publicat: 12 sept. 2022
Prințul William i-a dat încă o șansă fratelui lui Prințul Harry. Ce a decis după moartea Reginei Elisabeta a II-a
Printul Harry si Printul Wiliam s-au impacat

William, noul Prinț de Wales, a făcut un gest de apropiere către fratele lui, Prințul Harry. Iată ce a decis și ce s-a întâmplat după moartea dureroasă a bunicii lor, Regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea a fost cel care le-a ordonat fiilor săi, Prinții William și Harry, să lase deoparte dușmănia, înainte de înmormântarea bunicii lor, Regina Elisabeta a II-a, a relatat Daily Mail într-un amplu articol, în care a fost invocată totodată și „ramura de măslin”, simbolul păcii.

Prințul William i-a dat încă o șansă fratelui lui, Prințul Harry

Așa se face că cei doi frați s-au reunit în public pentru prima dată după mai bine de un an, s-a aflat aseară. Surse regale susțin că Prințul William încearcă să îngroape securea războiului și să se apropie de fratele lui, Prințul Harry, căruia i-a cerut să i se alăture într-o plimbare în afara Castelului Windsor după o convorbire telefonică cu tatăl lui, Charles al III-lea.

„La ordinele Regelui”, această întâlnire a lor s-a și produs.

Sute de admiratori ai familiei regale, care s-au adunat aseară la porțile domeniului Windsor cu tristețe în suflet după moartea Reginei, au putut să îi vadă pe frații William și Harry împreună. Și nu au fost singuri, ci alături de soțiile lor, Kate Middleton și Meghan Markle.

A fost, cu siguranță, ceva neașteptat pentru toată lumea.

Cei doi prinți și soțiile lor au mers să vadă omagiile lăsate de britanici în memoria mult iubitului lor monarh, înainte de a face cu mâna mulțimii din afara porților Castelului Windsor.

Cum a decurs întâlnirea celor doi

Prințul Harry și Meghan Markle, ducesa de Sussex, dar și Prinții de Wales au fost îmbrăcați în negru, iar plimbarea lor a durat în jur de 40 de minute.

Prietenul soților Sussex și jurnalistul Omid Scobie a afirmat ulterior pe Twitter că invitația ar fi fost făcută totuși în „al 11-lea ceas”.

Experții regali spun acum că momentul acesta ar putea reprezenta un punct de cotitură în relația tensionată dintre Prinții de Wales și soții Sussex, care au fost în dezacord după o serie de interviuri dăunătoare ale lui Harry și Meghan, au relatat jurnaliștii de peste hotare. Se crede că soții Sussex nu își făcuseră anterior niciun plan pentru a se întâlni cu familia Wales.

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă, 10 septembrie, de către Consiliul de Ascensiune într-o ceremonie care va fi urmată de salve de tun şi de citirea proclamaţiei în Londra şi în principalele oraşe ale Regatului Unit – Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor -, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

Consiliul de Ascensiune l-a proclamat pe Charles al III-lea drept noul monarh britanic, după care cei prezenţi au declarat: „Dumnezeu să-l apere pe Rege”.
Adauga un comentariu