National

PRO TV a primit somaţie din partea CNA-ului, după ce Busu a vorbit despre coronavirus

Publicat: 27 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PRO TV a primit somaţie din partea CNA-ului după ce Busu a vorbit despre coronavirus
Actorul a suferit un infarct miocardic pe 6 noiembrie 2018, după un spectacol jucat la Craiova

PRO TV a primit somaţie din partea CNA-ului, după ce Busu a vorbit despre coronavirus. Se pare că îndrăgitul prezentator a făcut declaraţii despre apariţia noului coronavirus iar colegii Mihai Dedu şi Andreea Marinescu nu l-au oprit pe Busu.

Cristina Pocora, membru CNA a declarat că nu i se pare potrivit ca un prezentator de la meteo să vorbească deschis despre un asemenea subiect

PRO TV a primit somaţie din partea CNA-ului

Situaţie complicată la PRO TV! CNA-ul a decis să someze postul de televiziune din cauza afirmaţiilor pe care Busu le-a făcut în timpul ştirilor. Prezentatorul de la meteo a vorbit despre apariţia noului coronavirus, iar acest lucru i-a determinat pe reprezentanţii CNA-ului să ia măsuri

Mai exact, este vorba de data de 16 decembrie, când prezentatorii Mihai Dedu şi Andreea Marinescu i-au dat cuvântul colegului lor, Busu. Înainte de a prezenta vremea, Busu a vorbit despre noul coronavirus, care a umbrit întrega planetă. Se pare ca afirmaţiile făcute de acesta nu au fost văzute cu ochi bune de către CNA, motiv pentru care instituţia a decis să someze televiziunea.

„Asta e nenorocirea, de fapt. Că micii producători, mici comercianţi au fost loviţi zdravăn de tot, marile companii n-au nicio treabă pân’ la urmă. Pentru că de acolo a pornit, frate, toată treaba. De la marile companii. De acolo s-a… stârnit această furtună nenorocită. Eu aşa cred. Pentru că asta nu este un virus care a apărut din neant, a apărut spontaneu. Asta a fost creat. Clar.” a spus Busu, pe 16 decembrie.

CNA-ul, deranjat de declaraţiile lui Busu

Cristina Pocora, membru CNA a declarat că nu i se pare potrivit ca un prezentator de la meteo să vorbească deschis despre un asemenea subiect.

„Nu trebuia să se trezească să vorbească despre asta. Mie nu mi se pare potrivit ce a spus el.”, a declarat Pocora.

De asemenea, Dorina Rusu a precizat în şedinţa CNA, că Busu manipulează publicul cu informaţiile pe care le oferă, şi le-a recomandat colegilor săi să nu-l mai lase să discute subiecte ieşite din grilă.

„Părerea lui este clar că marile companii sunt de vină. El asta a vrut să spună. Ştiţi că la CNA nu se cere cu semne pe sub masă, trebuie să reacţioneze conform Codului şi Legislaţiei audio-vizuale. Pe viitor să nu-l mai lase pe Florin Busuioc să bată câmpii.”

Totodată, Ramona Sorescu este de părere că opinia lui Busu este foarte importantă pentru romani, iar în această situaţie, aceştia pot considera că ceea ce spune prezentatorul Tv, este adevărat.

PRO TV a mai primit o somaţie din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru un promo la Vlad şi pentru o ediţie la Ferma. Pe 19 noiembrie, mai multe rapoarte din Vlad, Ferma şi Lecţii de viaţă au ajuns pe masă CNA-ului. În timpul zilei, postul a difuzat un promo la Vlad în care erau scene de violenţă, dar şi un limbaj mai puţin potrivit pentru ora respectivă. De asemenea, postul din Pache Protopopescu a primit o atenţionare pentru ediţia din 18 octombrie a Fermei. În cadrul emisiunii, mai mulţi concurenţi au băut şi fumat, lucru pe care în interzice legislaţia audiovizualului.

Adauga un comentariu