Actualitate

Probleme în coaliţia de guvernare. Florin Cîțu şi Marcel Ciolacu se contrazic pe tema ordonanţei pe energie – VIDEO

Publicat: 25 ian. 2022
Florin Cîțu, fost prim ministru al României
În timp ce Marcel Ciolacu a spus că ordonanța nu intră azi în ședința de Guvern, Florin Cîțu susține fix contrariul

Președintele PNL, Florin Cîțu, îl contrazice pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe tema ordonanței pe energie. În timp ce Ciolacu a spus că ordonanța nu intră azi în ședința de Guvern, Florin Cîțu susține fix contrariul.

„Am avut o altă discuție cu domnul Ciolacu, despre alte lucruri. Am discutat despre sectorul energetic în general. Există o discuție ce se întâmplă după această perioadă (n. r.: din primăvară). Atunci am propus că poate extindem perioada de plafonare până în vară. Sunt decizii pe care trebuie să le propună Guvernul. Ordonanța o să fie dată azi! În funcție de avizul de la Ministerul Justiției (n.r.: vedem ce facem)… Hai să lăsăm instituția să-și facă treaba. Soluțiile sunt. Asta am discutat pentru un plan de până în 2026”, a spus Florin Cîțu.

Reamintim faptul că preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după o discuţie în biroul preşedintelui PNL, Florin Cîţu, de la Senat, că nu va intra în şedinţa de Guvern de astăzi Ordonanţa cu plafonarea preţurilor la energie. Liderul PSD a spus că nu doreşte să facă declaraţii şi a cerut presei să îl întrebe pe premier despre acest subiect.

Florin Cîțu, despre propunerea PNL pentru ministerul Digitalizării

Liderul PNL Florin Cîțu spune că liberalii încă nu au decis cine va fi propunerea partidului pentru ministerul Digitalizării după ce Florin Roman a demisionat din cauza unor neconcordanțe între studiile pe care acesta susținea că le are și diplomele pe care le posedă efectiv.

„Va fi propunerea. Suntem liberali, este zona de Ardeal care va face o propunere. Eu am încredere în colegii mei că va fi o propunere bune. Știți că nu îmi place pe surse, haideți să fie oficial și atunci vom vedea. Joi vom avea cel mai probabil o ședință”, a declarat Florin Cîțu.

Pe surse însă se spune că propunerea care va fi înaintată va fi aceea a fostului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Florin Cîțu, despre dobânzile împrumuturilor

Guvernul României bate orice record european în ceea ce privește dobânzile la care se împrumută. Cu Adrian Câciu ministru la Finanțe, dobânzile împrumuturilor făcute de stat nu au scăzut sub 5%, iar pentru Florin Cîțu, fost premier și fost ministru de Finanțe, este o mare îngrijorare. Una pe care o împărtășește și Marcel Ciolacu, a dezvăluit liderul PSD.

”Prezint îngrijorarea mea în ceea ce privește rata inflației, dobânzile la care se împrumută statul român, lucruri despre care am atras atenția și la care aștept soluții. (n.r. Care e reacția domnului Ciolacu?) Îmi împărtășește aceleași îngrijorări”, a spus Florin Cîțu.

Președintele PNL, despre deființarea SIIJ

Florin Cîțu, președintele PNL, reacționează la aprobarea în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a solicitării USR de sesizare a Comisiei de la Veneția pe tema proiectului prezentat de ministrul Predoiu pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„A fost sesizată o dată Comisia de la Veneția, chiar dacă fără acordul premierului. În fine, am închis ochii atunci. Știu că acest proiect de lege ține cont de avizul Comisiei de la Veneția primit atunci. Am încredere în soluțiile colegilor”, a declarat Cîțu, făcând trimitere la decizia din 2021 a fostului ministru Stelian Ion de sesizare a Comisiei de la Veneția fără să se consulte cu premierul de la acea dată.

Liderul PNL a mai afirmat că proiectul prezentat de Cătălin Predoiu va fi discutat cu reprezentanții Comisiei Europene.

„În discuțiile ministrului cu partenerii europeni trebuie să vedem dacă acest proiect corespunde recomandărilor din MCV. Dacă vor corespunde mergem mai departe. Până acum văd că a corespuns. Varianta pe care a propus-o ministrul justiției va fi prezentată partenerilor europeni care au scris recomandările din MCV. Dacă ei sunt de acord, cred că subiectul este închis”, a mai explicat Cîțu.
Adauga un comentariu