Economic Local

Probleme mari pentru patronul unui celebru hotel din Bucium! Terenul și clădirea valorează 1,2 milioane de euro. Creditorii vor să recupereze banii

Publicat: 06 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Probleme mari pentru patronul unui celebru hotel din Bucium Terenul și clădirea valorează 12 milioane de euro. Creditorii vor să recupereze banii

Afaceriștii care au preluat Hotelul Diplomat se află în colaps financiar. După ce au cerut intrarea în insolvență, recent, bunurile au fost evaluate. Raportul arată că terenul și clădirea valorează 1,2 milioane de euro. Creditorii își freacă mâinile, cu speranța că își vor recupera banii. În societate apar doi asociați: Vitalie Stavila și Andrei Cristian Iekel

Probleme financiare pentru patronii hotelului Diplomat, din șoseaua Bucium, nr. 75E. După ce au solicitat la Tribunalul Iași intrarea în insolvență a societății Diplomat House SRL, măsură aprobată de magistrați, recent, a fost finalizat raportul de evaluare a bunurilor înregistrate pe societate. Astfel, terenul de 1.800 metri pătrați a fost evaluat la 268.000 euro, în timp ce hotelul ar avea o valoare de piață de 942.000 euro.

„În urma analizării valorilor obținute, având în vedere poziția imobilului, datele de piață despre tranzacții similare și ținând cont de scopul evaluării, în opinia evaluatorului, valoarea de piață estimată a proprietății imobiliare, în condițiile în care plata s-ar face integral la data vânzării, este valoarea obținută prin venit”, se arată în raportul de evaluare realizat de către GBH Research.

Au fost inventariate și echipamentele

Evaluatorii au identificat și echipamentele de bucătărie profesională și centrale termice folosite pentru funcționarea localului. Valoarea acestora este de 17.500 de euro. Pe listă au fost identificate bufete cald Bain-Marie, centrală Vitodens, aragaz, cuptor, sistem bucătărie, cuptor pizza, cuptor Miwe și două centrale Vaillant. Evaluatorul a mai indicat și un autoturism Peugeot Boxer, dar care nu a fost inclus în listă. Diplomat House are de achitat datorii către funizori de aproape 1 milion de euro. Printre creditori se numără Garanti Bank Sa, Unicredit Bank SA, Motoractive IFN, CEC Bank, LZR Invest SRL, Eurostal Company SRL, Dlaf Distribuție SRL, Nord Tour SRL, Crama Ceptura SRL, Life Ind SRL etc.

Firma nu mai are activitate

În cazul în care datoriile nu vor fi achitate, activele societății vor fi scoase la vânzare de către lichidatorul judiciar prin intermediul unei licitații. Societatea Diplomat House nu mai are activitate de la finalul anului 2017, când cifra de afaceri a fost de 5,2 milioane lei, profit de 113,131 lei, datorii de 5,4 milioane lei, cu „zero” angajați.

„Hotelul este amplasat în zona Bucium, în apropiere de una din colinele din «dulcele târg al Ieșilor», cu același nume, înconjurat de podgorii și lăcașuri de cult. Pe aceste locuri pitorești au călcat de-a lungul timpului numeroși oameni de cultură, fiind deja celebre excursiile pe care poetul Mihai Eminescu le făcea cu prietenul său Ion Creangă pe dealurile Buciumului. Înconjurat de un cadru natural de poveste, extrem de liniștit și relaxant, Hotel Diplomat este alegerea perfectă, indiferent de motivul pentru care vă aflați în orașul Iași: o călătorie în interes de afaceri, team building sau un training”, se arăta în descrierea afacerii.

În societate apar doi asociați: Vitalie Stavila și Andrei Cristian Iekel.

Hotelul a aparținut lui Ioan Haraga

Hotelul din Bucium a fost construit de afaceristul Ioan Haraga, care în trecut a fost șef la Protecția Consumatorilor. A vândut hotelul cu 800.00 de euro către Sergiu Drăguț, care a ajuns în final unic asociat. Până la urmă cedează părțile sociale din firmă către Vitalie Stavila. Despre Haraga se știe că a prins momentele romantice din perioada comunistă, când a lucrat ca ospătar. Având experiență în domeniu, a intrat în afacerile cu alimentație publică. După, s-a apucat și de politică. S-a înscris în PSD și a fost ales consilier local. Apoi a ajuns în PRM, șef de filială. Hotelul Diplomat, în 2016, când era o simplă vilă, a fost cuprins de flăcări. În urma intervenției pompierilor s-a constat că imobilul era folosit pentru activități de videochat.

Adauga un comentariu