Culinar

Probleme pe care apa cu lămâie le rezolvă mai bine decât pastilele

Publicat: 20 feb. 2020

Consumă suc de lămâie în loc de pastile, dacă te confrunți cu una dintre aceste 8 probleme – Sucul de lămâie este bogat în flavonoizi, care conţin antioxidanţi şi au proprietăţi anticancer.Aceste substanţe sunt utile în prevenirea hipertensiunii, diabetului, indigestitiei, constipaţiei şi a altor probleme de sănătate. Sucul de lămâie poate fi, deasemena, benefic pielii, dinţilor şi părului.

Un simplu fapt evidenţiat de Asociaţia Urologilor Americani este că sucul de lămâie sau limonada formează un citrat urinar care previne formarea unor cristale, eliminând pietrele la rinichi.

8 probleme pe care apa cu lămâie le rezolva mai bine decât medicamentele

1. Pierdere în greutate

Cercetări recente au dezvăluit diverse metode prin care sucul de lămâie te ajuta să îţi atingi scopurile. Pectina care se găseşte în lămâie este o fibră care te va ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus.

2. Probleme ale pielii

Antioxidanţii din sucul de lămâie ajuta la eliminarea ridurilor, petelor cauzate de îmbătrânire, cicatricelor. Este util şi în detoxifierea sângelui, făcându-ţi pielea radianta.

3. Detoxifiere

Când este amestecat cu apa, sucul de lămâie este bun pentru curele de detox, curăţare internă etc.

4. Mişcări ale bilei

Fibra de pectina din lămâie ajuta mişcările obişnuite ale bilei şi păstrează colonul curat. Sucul de lămâie acţionează şi ca un antibacterial eficient.

5. PH dezechilibrat

Consumul unui pahar cu apa caldă şi lămâie, dimineaţa, te va ajuta să îţi resetezi pH-ul, crescându-i alcalinitatea. Acest lucru este cauzat de aciditatea să, însă face mediul alcalin.

6. Probleme digestive

Ajută digestia întrucât sprijină producţia bilei.

7. Dezvoltarea bacteriilor

Opreşte înmulţirea şi creşterea bacteriilor.

8. Inflamaţii şi dureri

Ajută la calmarea durerilor şi inflamaţiilor de la nivelul articulaţiilor, mai ales de la nivelul genunchilor. Facilitează dizolvarea acidului uric, fiind un remediu excelent pentru persoanele mai în vârstă.

Adauga un comentariu