Actualitate

Probleme pentru liberali! Dacian Cioloș nu-l vrea pe Ludovic Orban premier: „Nu e omul în jurul căruia România trebuie să se tot învârtă“ – VIDEO

Publicat: 07 dec. 2020

Probleme pentru liberali după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. Liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, a lăsat de înțeles luni, 7 decembrie, că nu-l vrea pe Ludovic Orban premier.

Dacian Cioloș a lansat mesaje prin care arăta că e nevoie de o schimbare după alegeri.

„Eu cred că alegătorii au dat un răspuns în privința lui Ludovic Orban. Să vă uitați la rezultate. O spunea și Rareș Bogdan: la ce așteptări au avut și ce rezultate au obținut. Cred că de aici trebuie să plecăm în primul rând. E nevoie de un premier care să dea ssperanță și care să fie capabil să pună toate aceste partide împreună. Am încredere că președintele României gândește la fel, în interesul României, și că va veni cu o propunere în această direcție. Și asta este: un nou început!“, a spus Dacian Ciloș.

Dacian Cioloș: „Mingea e în terenul lui Klaus Iohannis“

Liderul PLUS a transmis că dacă PNL câștiga fără drept de apel, s-ar fi putut discuta altfel, însă așa mingea este în terenul președintelui Klaus Iohannis.

„Când ai alegeri semnalul e un nou început. Dacă PNL câștiga fără drept de apel puteam discuta: uite, e omul care a fost la conducerea partidului care a câștigat alegerile… Dar suntem într-o altă situație. PNL va decide cu ce formulă merge. Mingea e în terenul lui Klaus Iohannis. Noi am spus la ce ne așteptăm. Nu e Lodovic Orban omul în jurul căruia România trebuie să se tot învârtă”, a spus Dacian Cioloș.

Florina Presadă cere demisia conducerii USR-PLUS

Senatorul Florina Presadă cere demisia conducerii USR-PLUS. Florina Presadă scrie pe pagina ei de facebook că alianța a înregistrat un scor „dezastruos”: și ar trebui să și-l asume cei din conducerea prtidului: Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu „și cei care sunteți în gașcă”.

„Ieri (duminică – n.r.), alegătorii ne-au făcut agenda, așa cum e normal dar surprinzător pentru unii colegi de-ai mei, începând cu Tudor Pop, membru important al echipei Barna. Un scor dezastruos pentru Alianța USRPLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace. Și același refuz al realității din partea conducerii partidului. Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu și cei care sunteți în această gașcă, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici!

Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noștri și românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale! Ăsta e rezultatul politicii voastre de gașcă, bazată pe suspendări și excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice și promovarea oamenilor loiali găștii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni și alegători”, scrie pe Facebook Florina Presadă.

Senatorul USR-PLUS solicită demisia liderilor alianței, cerând „o minimă asumare, măcar în ultimul ceas”.

„Aceste alegeri au fost pierdute de USR-PLUS, nu câștigate de PSD sau PNL. Votanții USRPLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Demisia voastră și promovarea meritocrației și democrației interne sunt singurele modalități prin care putem arăta că nu facem politică în interesul găștii din partid. Asta așteaptă susținătorii noștri”, a mai scris pe pagina ei de Facebook Florina Presadă.

Comentarii
 • Daca este „meritocratie”de ce nu se ia rezultatul votului ca reper?Fofosesc cuvinte pompoase pentru altii ,nu valabile si pentru ei?O minciuna cosmetizata,care arata foarte urat.

 • Cum poate Ciolos sa tina cu Romania, cand nevasta e frantuza, traieste acolo.
  #tineti minte cu statuia care a prostit romanii ca o cumpara.
  #vai de noi

 • Cand a fost prim-ministru, d-l Ciolos a reusit doua contraperformnate nemaintalnite :
  1. A absorbit zero fonduri europene.
  2. A dat intreg ajutorul de stat catre 6 multinationale straine, printre care Bosch si Pirelli.

Adauga un comentariu