Actualitate

Procurorii i-au montat microfoane și camere video deputatului! Au fost puse sub haine, pentru a ieși flagrantul!

Publicat: 18 oct. 2019

Procurorii ieșeni i-au montat microfoane și camere video pe sub haine, pentru a ieși flagrantul. Deputatul PSD a acceptat să-i înregistreze pe funcționarii cu care avea un contract. Iată ce au decis judecătorii Curții de Apel în cazul celor trei angajați ai Direcției Silvice Iași!

Un deputat PSD de Neamț a fost implicat într-un dosar de corupție de toată frumusețea. Astfel, deputatul a avut „rolul” de denunțător în această cauză. Deputatul Ciprian Constantin Șerban a acceptat propunerea procurorilor de a merge cu microfoane și camere pe sub haine. Scopul era de a-i înregistra pe angajații Ocolului Silvic Răducăneni, care i-ar fi cerut șpagă.
Acum, judecătorii Curții de Apel Iași au luat o decizie definitivă. Ei au respins apelul formulat de cei trei inculpați din acest caz. Inițial, cei trei au fost condamnați de Tribunalul Iași. Nicolae Balint a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită. Vasile Baran a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită. Mihai Grigoraș a primit o pedeapsă de un an și 6 luni de închisoare, tot cu suspendare, sub aceeași acuzație. Magistrații ieșeni au dispus și confiscarea de la Balint a sumei de 3.442,98 lei. Instanța a constatat că suma de 600 de lei a fost restituită denunțătorului Constantin Șerban.

Cum a pornit scandalul

Anchetatorii a spus că, pe 24 septembrie 2012, denunțătorul a obținut o înregistrare cu Balint, fost șef de district din cadrul Ocolului Silvic Răducăneni. Acesta din urmă ar fi făcut socoteli referitoare la șpaga de 3 la sută dintr-un contract. Potrivit procurorilor, obiectul contractului consta în refacerea pădurilor din cadrul Ocolului Silvic Răducăneni.loading...

Adauga un comentariu