Actualitate

Procurorul Sorin Iașinovschi a afirmat că au fost fraude la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei

Publicat: 01 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Procurorul Sorin Iașinovschi a afirmat că au fost fraude la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei
Sorin Iaşinosvchi

Procurorul Sorin Iaşinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, a ieșit public în premieră şi a afirmat faptul că au fost fraude la alegerile locale din Sectorul 1. Iaşinosvchi este chiar procurorul care instrumentează dosarul. În ultimele luni au apărut o serie de informaţii pe surse conform cărora câştigătorul real al alegerilor pentru funcţia de primar ar fi fost social-democratul Daniel Tudorache, nu Clotilde Armand, care a fost susţină de Uniunea Salvați România şi Partidul Național Liberal.

Sorin Iaşinovschi a acordat un interviu jurnalistei Denise Rifai, care va fi difuzat miercuri seara, de la ora 19.00, la Kanal D. În promo-ul publicat pe Instagram de Kanal D, procurorul afirmă că au existat fraude la nivelul secţiilor de votare şi că intrarea în încăperea în care erau ţinuţi sacii cu voturi s-a făcut în mod nelegal.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior a Magistraturii a suspendat în şedinţa din 18 mai cererea de eliberare din funcţie prin pensionare a procurorului Sorin Iașinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Acesta ceruse să se pensioneze, însă cererea sa nu poate fi aprobată pentru că este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kanal D Romania (@kanaldromania)

Cererea procurorului de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Pentru ca cercetările să continue trebuie impuse efectuarea următoarelor activităţi:

1. Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare

2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot

3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării

4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizare cercetărilor din prezenţa cauză

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile pentru primăria Sectorului 1 în faţa lui Dan Tudorache

Potrivit datelor de la acel moment, procurorii care au terminat de renumerat voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti au comunicat faptul că Clotilde Armând a pierdut alegerile în faţa lui Dan Tudorache. Diferenţa dintre cei doi fiind una foarte mare, Dan Tudorache ar avea nu mai puţin de 1.000 de voturi în faţa lui Clotilde Armand.

” S-a încheiat renumărarea voturilor de la cele 166 de secţii de votare. A fost un proces extrem de greoi pentru că a trebuit renumărat fiecare buletin de vot în parte. Sursele noastre arată faptul că sunt diferenţe foarte mari între voturile renumărate şi ceea ce s-a raportat. Ar fi diferenţe de peste 1000 de voturi în favoarea lui Dan Tudorache. Procurorii vor da un comunicat de presă pentru a declara ceea ce s-a întâmplat. De altfel, dacă procesul de renumărare a voturilor s-a încheiat, dosarul penal incă este în desfăşurare. Vorbim despre un proces penal de lungă durată care ar putea să mai dureze cel puţin 1 an, 2 sau chiar 3. Procurorii trebuie să stabilească clar câte buletine au fost anulate, numărate etc.”, a transmis Dan Tudorache la acel moment.

Adauga un comentariu