Cultural

Prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre boala Ronei Hartner, la o lună de când artista s-a stins din viață

Publicat: 27 dec. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre boala Ronei Hartner la o lună de când artista s-a stins din viață
Recent, prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre boala Ronei Hartner și de modul în care a primit vestea dispariției artistei

Prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre boala Ronei Hartner, la o lună de când artista s-a stins din viață după o luptă grea cu una dintre cele mai nemiloase boli, cancerul.

Doctorul care a îngrijit-o în trecut de aceeași afecțiune a vorbit despre regretata artistă și a dezvăluită ce perspective de supraviețuire ar fi avut dacă ar fi fost tratată în România cu câteva luni în urmă, în loc de Franța.

Prof. dr. Mircea Beuran, despre boala Ronei Hartner

Rona Hartner a avut parte de moment dificil pe cele vieții sale, în special după ce a primit diagnosticul de cancer la colon pentru prima dată.

Medicul care a efectuat operația în acel moment a discutat despre întreaga situație a artistei și a insistat să urmeze tratamentul oncologic în Franța la acea vreme, ceea ce a contribuit la vindecarea sa. Prof. dr. Mircea Beuran a dezvăluit într-o emisiune moderată de Cristi Brancu că a aflat ulterior despre noua formă de cancer a Ronei și că vestea morții l-a șocat. Din cauza evoluției bolii, nu ar fi putut să supraviețuiască.

„Prof. dr. Mircea Beuran: Cancerul este pe podium, cum se spune, traumatologia și bolile canceroase ale tubului digestiv ocupă două locuri importante. Există și alte cauze de moarte în cardiologie, neurologie, dar la ora actuală văd că există o căutare a modului în care să se explice și să se facă o prevenție.

Să existe un registru în care sunt toți bolnavii de cancer, ținuți într-o evidență, pentru că s-au făcut progrese chiar importante pentru anumite tipuri de cancer, în care rata de supraviețuire a crescut, calitatea vieții a unui canceros este chiar mai bună decât acum zece, cincisprezece ani. Rezultatele acestea încurajează.

Reporter: Dumneavoastră ați tratat-o pe Rona Hartner. V-a lăudat foarte tare că ați găsit-o într-un stadiu destul de avansat, de cancer de colon.

Prof. dr. Mircea Beuran: Noi am fost vecini în copilăria ei. Ne-am întâlnit de câteva ori și apoi a fost bucuria de a ne revedea la spital. Mi-a părut rău că avea un stadiu avansat, dar am făcut tot ce am putut. Ea și-a dorit ca partea de tratament oncologic să-l facă în Franța. Avea încredere în chirurgul din România, dar voia tratamentul să-l facă în Franța. Așa a fost, mi-a transmis tot timpul perioada în care se controla că evoluția ei este foarte bună.

La un moment dat corespondența noastră s-a întrerupt, am aflat indirect că are o problemă pulmonară, neștiind dacă este vorba despre o metastază sau cancer nou. Și apoi am aflat cu tristețe că a murit.

Reporter: Credeți că dacă s-ar fi tratat în România i-ar fi prelungit cumva viața?

Prof. dr. Mircea Beuran: Nu, stadiile acestea avansate și tumorile pulmonare, cerebrale, în stadiul în care ea a fost, nu se pot trata în niciun fel.”, a povestit Prof. dr. Mircea Beuran în emisiunea lui Cristi Brancu.

Cum își alină suferința Sabina, mama Ronei Hartner

Rona Hartner, artista care a pierdut lupta cu cancerul pe 23 noiembrie, la vârsta de 50 de ani, a fost înmormântată în ziua de 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională a României. Mormântul Ronei se găsește în Cimitirul Bellu Catolic din București, acolo unde sunt îngropați și strămoșii ei.

Mama Ronei Hartner a reluat activitatea pe Facebook, deoarece poate interacționa cu oamenii și cu mesajele de susținere de la aceștia.

Femeia, care acum se implică în organizarea parastasului, caută să mențină vie amintirea Ronei, publicând fotografii și videoclipuri cu fiica ei talentată. Mama îndurerată a împărtășit câteva melodii emoționante interpretate de Rona, dar a distribuit și o postare specială dedicată fiicei sale, pe pagina de Facebook a Comisiei Europene a Dunării.

Recent, prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre boala Ronei Hartner și de modul în care a primit vestea dispariției artistei.

Comentarii
  • Nenea Beuran vorveste despre tine cind ai fost platit din bani acestei atrii si nu ai facut nimic ,Trebuia sa vorbesti si sa faci ceva cind acea fiinta era vie nu acum cind e la 2m sub pamint si nu te aude .D-ZEU SA TE IERTE .

Adauga un comentariu