Actualitate

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației, despre prelungirea vacanței de două săptămâni pentru elevi

Publicat: 21 oct. 2021
ministrul Sorin Cîmpeanu în timpul unei conferințe de presă
Testele de salivă pentru elevi au ajuns pe componente ambalate separat nu numai la școlile din România, ci și din restul Europei

Ministrul interimar al Educaţiei, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, nu este de acord cu adoptarea soluţiei în ceea ce privește prelungirea vacanţei de două săptămâni anunţate pentru elevi de săptămâna viitoare. Însă, dacă şi după data de 8 noiembrie 2021 evoluţia pandemiei se va menţine nefavorabilă elevii vor mai sta acasă.

„Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare”, afirmă Sorin Cîmpeanu.

Vacanța elevilor va fi recuperată

Mihai Cîmpeanu a transmis faptul că elevii de gimnaziu şi cei de liceu vor recupera cele două săptămâni din anul şcolar, în timp ce pentru elevii din clasele primare va trebui recuperată doar o săptămână. Ministrul Educației a menționat că nu ar putea fi acceptată o prelungire a acestei vacanţe, dacă şi după 8 noiembrie evoluţia epidemiei de COVID va împiedica revenirea elevilor în bănci.

„Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului şcolar. Pentru elevii din învăţământul primar şi pentru cei din grădiniţe este vorba doar de cinci zile de vacanţă suplimentară. (…) Mâine deja vom avea discuţii cu reprezentanţii elevilor şi ai profesorilor pentru a vedea care este cea mai bună variantă. Sigur este variantă de recuperare. Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare. Va trebui să identificăm soluţii care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi după amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Conform declarației acestuia, doar jumătate din România beneficiază de conexiune la internet care să poată asigura „real” învăţământul online.

„Predarea online în acest moment este posibilă, real, doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune internet capabilă să asigure predare online, cel mult poate asigura transmiterea unor teme pe WhatsApp sau pe e-mail, ceea ce nu este predare online. Deci situaţia este gravă, nu am înţeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situaţie, din nou elevii vor trebui să plătească pentru greşelile noastre, ale adulţilor, din păcate”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Elevi infectați cu noul coronavirus, în județul Iași

Având în vedere prevederile ORDINULUI privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos, vă informăm cu privire la cazurile COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași:

 • Număr antepreșcolari/ preșcolari confirmați COVID-19 – 84
 • antepreșcolari – 4
 • preșcolari – 80

 

 • Număr elevi și studenți confirmați COVID-19 – 1328
 • clase I-IV – 256 elevi
 • clase V-XII – 1012 elevi
 • școală postliceală sanitară- 14
 • școală profesională – 1
 • studenți – 45

 

 • Număr cadre didactice confirmate COVID-19 – 317

 

 • Număr personal didactic auxiliar/ personal nedidactic confirmat COVID-19 – 69
Comentarii
Adauga un comentariu