Local

Profesorii își vor primi salariile cu întârziere. Prof. Laviniu Lăcustă, președinte USLIP Iași: „Ministerul Educației nu a transmis noua versiune a aplicației Edusal”

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Profesorii își vor primi salariile cu întârziere. Prof. Laviniu Lăcustă președinte USLIP Iași Ministerul Educației nu a transmis noua versiune a aplicației Edusal
Președintele USLIP Iași, prof. Laviniu Lăcustă, a făcut un anunț important

Prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași, a transmis astăzi, 8 februarie 2023, faptul că Ministerul Educației nu a transmis noua versiune a aplicației Edusal și astfel salariile profesorilor vor veni cu întârziere.

„Ministerul Educației nu a transmis încă noua versiune a aplicației Edusal și pune în pericol plata la timp a salariilor. Toate semnalele pe care le-am primit astăzi din școli fac referire la faptul că banii pe luna ianuarie riscă să intre în conturile salariaților cu 2-3 zile întârziere. Această manieră de lucru este de natură să exacerbeze starea de nemulțumire din sistem. Este fără precedent ca absolut toate categoriile de salariați să fie nemulțumite de salarii și de condițiile de muncă. Personalul nedidactic, auxiliar, didactic și chiar directorii își manifestă nemulțumirea zilnic față de actuala stare de lucruri. În acest context luăm în calcul organizarea la începutul lunii martie a unui nou protest care să reunească TOATE categoriile menționate. Vom propune și un calendar de acțiuni care să determine Guvernul să ia în considerare revendicările noastre”, a transmis prof. Laviniu Lăcustă, președinte USLIP Iași.

Salariile profesorilor vor întârzia din cauza Ministerului Educației

Salariile profesorilor nu vor fi plătite la timp, în luna februarie. Kitul actualizat al aplicației Edusal prin care se plătesc salariile nu a fost livrat, anunţă ministerul Educației, iar asta va genera întârzieri în plata salariilor.

“În urma discuțiilor cu ministerul ni s-a spus că cei de la Simavi și-au luat angajamentul să livreze până mâine (n.red 8 februarie) kitul actualizat Edusal pentru plata salariilor în care se pot opera creșterile salariale”, spune liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor pentru Edupedu.ro.

La rândul său, ministerul Educației spune într-un răspuns solicitat de Edupedu.ro, “că face eforturi, astfel încât programul actualizat să fie livrat unităților de învățământ într-un interval de timp care să permită plata, la timp, a salariilor”.

Edusal este aplicația de salarizare din sistemul de învățământ, gestionată de SIMAVI, companie rezultată din SIVECO. Aceasta din urmă a realizat SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România, în anii 2013-2015, în perioada Guvernelor Ponta, fiind un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013. A costat circa 18 milioane de lei.

Comentarii
  • Si ratele la banca si facturile la utilitati cine le plateste daca salariile din invatamant vor intra cu intarziere???????
    Este foarte clar ca guvernantii nu mai au deloc bani in buget ca i-au praduit!!!!!!!!!

  • Tie ce iti pasa LAcusta???? Te plimbi mai toata ziua dupa invarteli, in interes propriu, pe la retaurant select, dar si prin alte parti (ca sa nu insirui acum toata lista) si acum te faci ca abia ai auzit si tu de acest lucru……..

Adauga un comentariu