Eveniment-Social

„Profesorul digital – Exemple de bună practică”, la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iași

Publicat: 27 nov. 2020
Ample activități de instruire inițială la nivelul Școlii
"Profesorul digital - Exemple de bună practică", proiect la Școala Gimnazială "Alexandru cel Bun" din Iași

Ample activități de instruire inițială la nivelul Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Iași, prin Centrul de Formare pentru Educație Digitală. Coordonatori au fost: prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector școlar general, și prof. Emanuela Pădurariu, inspector școlar pentru Informatică. Implicată a fost și firma Quartz Matrix din Iași, reprezentată de Anca Teutu. Pe 30 octombrie 2020 au fost prezentate facilitățile oferite de Platforma Google Classroom în cadrul unui curs de instruire deosebit de interesant pentru cadrele didactice ale școlii

La nivelul Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, prin Centrul de Formare pentru Educație Digitală, au fost inițiate ample activități de instruire. Coordonatori au fost: prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector școlar general, și prof. Emanuela Pădurariu, inspector școlar pentru Informatică. Implicată a fost și firma Quartz Matrix din Iași, reprezentată de Anca Teutu. Pe 30 octombrie 2020 au fost prezentate facilitățile oferite de Platforma Google Classroom în cadrul unui curs de instruire deosebit de interesant pentru cadrele didactice ale școlii.

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” a luat toate măsurile necesare în perioada pandemiei COVID-19 pentru buna desfășurare a activităților didactice în anul școlar 2020-2021

Pe de altă parte, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” a luat toate măsurile necesare în perioada pandemiei COVID-19 pentru buna desfășurare a activităților didactice în anul școlar 2020-2021. Potrivit art.25 (1) din Legea nr. 187/20.08.2020 pentru completarea Legii Educației Naționale (LEN) nr.1/2011, activitățile în învățământ se pot desfășura și on-line. Astfel, nevoia suplimentară de formare a cadrelor didactice în utilizarea tehnologiei și a Internetului este imperios necesară. Ca urmare, au fost desfășurate ample activități de instruire inițială la nivelul școlii și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, prin Centrul de Formare pentru Educație Digitală. În următoarele două săptămâni cadrele didactice au valorizat aplicațiile propuse la cursul de formare și au realizat materiale didactice variate, inter și transdisciplinare care au fost prezentate în cadrul unor Ateliere de lucru on-line coordonate de inspectorul de Informatică, prof. Emanuela Pădurariu, de echipa acesteia de profesori – formatori și reprezentanți ai firmei Quartz Matrix.

Proiectul „Profesorul digital. Oportunități de formare pentru noua misiune în școala ieșeană”

În cadrul proiectului „Profesorul digital Oportunități de formare pentru noua misiune în școala ieșeană”, coordonat de inspectorul general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș și inspectorul școlar pentru Informatică, prof. Emanuela Padurariu, au fost prezentate exemple de bună practică la disciplinele Istorie, Religie, Matematică și Chimie. Din partea Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” Iași au participat prof. de Chimie Adriana Amaziliței și Mirela Burlacu. Experimente virtuale inedite, fișe de lucru, teste/ chestionare oferite elevilor și interpretări ale rezultatelor lor au constituit resurse pentru activitatea didactică on-line a profesorului în aceste timpuri. Seria manifestărilor din cadrul acestui inedit și valoros proiect va continua în săptămânile următoare.

Astfel, pe 4 decembrie 2020, la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” este programat cu prezentările activităților propuse pentru copiii din învățmântul preșcolar (prof. Luana Amarine, Claudia Anton, Marcela Grădinariu), elevii claselor pregătitoare (prof. Ana Maria Rotaru, Izabela Mateianu, Ana-Maria Horga), elevii claselor a IV-a (prof. Iuliana Paiu, Magdalena Panțîru, Larisa Bodescu, Angelica Andrișan Victoria, Hreapcă). Pentru învățământul gimnazial vor fi prezentate activități didactice on-line la disciplinele Istorie și Cultură civică (prof. Daniela Luca și Anda Iușcă).

Adauga un comentariu