Local

Profesorul Liliana Romaniuc a prins un post călduț în Guvernul României. O va consilia pe vicepremierul Raluca Turcan

Publicat: 06 mai 2020

De la începutul săptămânii, Liliana Romaniuc, fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean Iași, a devenit consilier al vicepremierului Raluca Turcan. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al României

Post călduț în Guvernul României, pentru un fost șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași. Profesorul Liliana Romaniuc a fost numită recent în funcție de consilier al vicepremierului Raluca Turcan, decizia fiind publicată luni, 4 martie, în Monitorul Oficial al României. Numirea Lilianei Romaniuc pe funcția de consilier a venit la propunerea Ralucăi Turcan de la finalul lunii aprilie și s-a concretizat extrem de repede. Romaniuc a devenit o apropiată a PNL, ea fiind și consultant al președintelui Klaus Iohannis pe tema proiectului „România Educată”. În aceste condiții, profesorul ieșean s-a lipit rapid de un post în Guvern, ea urmând a o consilia pe Raluca Turcan, unul din cei mai slabi demnitari pe care i-a dat România în ultimele decenii.

Fără proiecte de anvergură pentru Liliana Romaniuc

Nici Liliana Romaniuc nu a excelat în ultimii ani. A fost director la Colegiul privat „Richard Wurmbrand” din Iași. A trecut și prin Consiliul Județean în mandatul 2012-2016 fără rezultate notabile, fiind unul din cei mai slabi aleși ai județului. Acum a ajuns să o consilieze pe Raluca Turcan pe proiecte educaționale și nu numai. Vicepremierul Raluca Turcan este celebră pentru gafele monumentale comise în ultima vreme și avea nevoie de un consilier. Cu toate acestea, Liliana Romaniuc nu a dovedit în ultima vreme că a făcut ceva concret, ea având la activ unele eșecuri în proiectele educaționale. Apropierea de PNL a făcut ca fostul șef al ISJ Iași să-și găsească un post călduț în cadrul Guvernului României.

Comentarii
  • Atunci inseamna ca, le va mai trebui un consilier,pentru a ajuta cele 2 membre PNDL.Daca se va gasi si un al treilea incompetent,se va lua al patrulea,s.a.m.d.

  • Avand in vedere ca madam turcan este o incompetenta notorie, o agramata si nu face nimica (poate ii mai lustruieste bastonul lui stolo din cand in cand), chiar are nevoie de inca o consiliera? Ca sa faca ce? Cum ce, sa schimbe retete de prajituri cu ea. Pe banii nostri.

  • În anul 2010 distinsa doamnă era șefa ISJ Iași. A desființat personalitatea juridică a zeci de școli din județ, arondându-le fără nici o logică . Pentru conformitate, școlile din Podișu (8 km până la Bălțați) și Valea Oilor (4 km până la Bălțați) au fost arondate școlii Sîrca, care este cea mai îndepărtată. Dacă cineva din Podișu are nevoie de o adeverință trebuie să meargă 16 km până la Sîrca, nu 8 până la Bălțați, dacă tot v-ați apucat de demolat vechea organizare. Ce am câștigat? Lume purtată pe drumuri și profesori care să completeze adeverințe , pentru că secretariat există doar pe hârtie. Biblioteci nu, nici măcar în comună, semnal pentru telefonie mobilă foarte slab sau inexistent și distinsa intră consilier. 10 voturi anti PNL asigurate!

Adauga un comentariu