Eveniment-Social

Profesorul Tudorel Toader, reales rector al celei mai vechi universități din România! Victorie detașată a acestuia

Publicat: 12 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesorul Tudorel Toader reales rector al celei mai vechi universități din România Victorie detașată a acestuia

Ieri, 11 martie 2020, în intervalul orar 8:00 – 20:00, în Sala Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au avut loc alegeri pentru poziția de rector. Au fost prezenți la urne 68,99% dintre cei 788 alegători cadre didactice și cercetători, respectiv 73 reprezentanți ai studenților în Consiliile facultăților și Senatului Universitar. Actualul rector, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a obținut o victorie clară, cu 283 voturi, anume 47,64% la sută din totalul voturilor valabile. „Acest vot mă onorează și le mulțumesc pentru încrederea acordată pentru următorii patru ani colegilor mei din universitate. Acest vot arată faptul că este încredere în ceea ce s-a realizat în patru ani în cea mai veche universitate modernă a României. Pe de altă parte, rezultatul votului arată că instituția noastră este una deschisă, democratică și în cadrul căreia fiecare își poate spune opțiunea. Îi asigur pe toți membrii comunității de faptul că ceea ce am realizat până acum va continua și în următorii patru ani”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader. Pe de altă parte, contracandidatul acestuia, conf. univ. dr. Adrian Muraru de la Facultatea de Filosofie și de Științe Social-Politice a obținut 219 voturi, anume 35,35% la sută. De asemenea, au fost înregistrate 98 (16,49%) voturi nule și 3 albe (0,52%)

Ieri, 11 martie 2020, în intervalul orar 8:00 – 20:00, în Sala Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au avut loc alegeri pentru poziția de rector. Au fost prezenți la urne 68,99% dintre cei 788 alegători cadre didactice și cercetători, respectiv 73 reprezentanți ai studenților în Consiliile facultăților și Senatului Universitar. Actualul rector, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a obținut o victorie clară, cu 283 voturi, anume 47,64% la sută din totalul voturilor valabile.

„Acest vot mă onorează și le mulțumesc pentru încrederea acordată pentru următorii patru ani colegilor mei din universitate. Acest vot arată faptul că este încredere în ceea ce s-a realizat în patru ani în cea mai veche universitate modernă a României. Pe de altă parte, rezultatul votului arată că instituția noastră este una deschisă, democratică și în cadrul căreia fiecare își poate spune opțiunea. Îi asigur pe toți membrii comunității de faptul că ceea ce am realizat până acum va continua și în următorii patru ani”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Pe de altă parte, contracandidatul acestuia, conf. univ. dr. Adrian Muraru de la Facultatea de Filosofie și de Științe Social-Politice a obținut 219 voturi, anume 35,35% la sută. De asemenea, au fost înregistrate 98 (16,49%) voturi nule și 3 albe (0,52%)

Continuarea unor investiții fără precedent și proiecte de milioane de euro

Prof. univ. dr. Tudorel Toader este un magistrat român care a ocupat funcția de ministru al Justiției în guvernele Grindeanu, Tudose și Dancilă din februarie 2017 până în aprilie 2019. Acesta a deținut două mandate succesive de judecător al Curții Constituționale a RomânieI, între 2006 și până în 2016. Toader este autorul mai multor lucrări de drept penal. În perioada 2004-2016 a fost decan al Facultății de Drept la care, de-a lungul carierei sale universitare, a predat criminologie, drept penal român și drept penal european.

Interesant este că, sub mandatul său de rector, Universitatea „Cuza” a crescut, pe plan național și internațional, la nivel instituțional și academic. Spre exemplu, la Admiterea din 2019, „Cuza” a fost cea mai căutată în rândul absolvenților de clasa a XII-a, din toată România. În plus, în următorii patru ani va continua poiecte de investiții de peste 150 de milioane de lei, urmând a fi securizată întreaga Grădină Botanică. Pe de altă parte, va fi susținere pentru UAIC să se mențină pe locul I la nivel de mobilități Erasmus, atragerea a din ce mai mulți studenți străini, instituția având și un proiect de 20 de milioane de euro ce vizează o investiție în Cercetare și Inovare. Și procesul de internaționalizare va fi alt obiectiv major.

Adauga un comentariu