Local

Prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță reales rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași – EXCLUSIV

Publicat: 06 feb. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță reales rector al Universității Naționale de Arte George Enescu Iași - EXCLUSIV
Profesorul universitar Aurelian Bălăiță reales rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași

Prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță a fost reales rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași (UNAGE). Universitarul a obținut un număr de 139 de voturi din 163.

De asemenea, au fost înregistrate 15 voturi nule și 9 voturi albe, iar prezența la vot a fost de 84 la sută. Drept la vot au avut un număr de 193 de persoane.

Prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță a fost prorectorul universității și secretar ştiinţific al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru. Din anul 2020 este rectorul UNAGE.

„Sunt onorat de încrederea acordată de colegi și mă simt motivat să duc mai departe la bun sfârșit și cu responsabilitate proiectele începute pentru dezvoltarea și prestigiul universității”, a declarat prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță.

Există trei aspecte esențiale în proiect

Rectorul Aurelian Bălăiță a evidențiat obiectivele cuprinse în planul de candidatură pentru un nou mandat în perioada 2024-2029. Există trei aspecte esențiale în proiect.

„Proiectul meu urmărește aceleași trei aspecte esențiale pentru viitorul universității ca și în planul managerial al mandatului anterior: consolidarea prin continuarea proiectelor demarate anterior și exploatarea la maximum a potențialului existent, dezvoltarea prin demararea de noi proiecte, programe și îmbunătățirea activităților în derulare și menținerea echilibrului în toate aspectele, între domeniile de activitate, între planificarea și implementarea proiectelor, asigurarea unui climat de lucru armonios în cadrul instituției și în relațiile cu exteriorul”, se arată în planul managerial al prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță.

Aurelian Bălăiță: „Îmi doresc să-mi asum în continuare responsabilitățile rectorului”

În planul managerial, actualul rector a subliniat faptul că își dorește în continuare asumarea responsabilităților, prin discutarea permanentă cu întreaga comunitate academică.

„Îmi doresc să-mi asum în continuare responsabilitățile rectorului prin discuții permanente cu întreaga comunitate academică, astfel încât, din punct de vedere strategic și operațional, conducerea universității să se bazeze pe corelarea resurselor cu nevoile reale ale instituțiilor. Dezvoltare, precum și pe managementul academic și administrativ combinat. Mă bazez pe o bună cunoaștere a situației existente în universitate, pe experiența acumulată până acum în universitate, pe rezultatele obținute împreună cu echipa de management și întreaga comunitate academică”, se arată în planul managerial al prof. univ. dr.  Aurelian Bălăiță.

Comentarii
Adauga un comentariu