Local

Profesorul universitar din Iași care a fentat pușcăria în repetate rânduri! Prinsă de mai multe ori beată la volan! A stat în arest din cauza alcoolului, dar nu s-a potolit! (Exclusiv)

Publicat: 20 oct. 2020
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o din nou în judecată pe Liliana Albu Vornicu, profesor universitar, pentru conducere cu alcoolemie și fără permis
Profesorul Liliana Albu Vornicu

Un profesor universitar din Iași a reușit să fenteze pușcăria în repetate rânduri. Asta, în ciuda faptului că Liliana Albu Vornicu a fost acuzată că a urcat băută la volan de mai multe ori. Conf. univ. dr. ing. în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iași, Liliana Albu Vornicu a fost trimisă din nou în judecată de procurori, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis

Un profesor universitar care a stat în arest din pricina alcoolului a reușit, totuși, să fenteze pușcăria până acum. Conf. univ. dr. ing. în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iași, Liliana Albu Vornicu a fost acuzată de mai multe ori că a urcat beată la volan. De fiecare dată când a fost trimisă în fața judecătorilor, femeia a scăpat cu pedepse cu suspendarea executării.
Recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o din nou în judecată pe Liliana Albu Vornicu, de această dată pentru conducere cu alcoolemie și fără permis.

Liliana Albu Vornicu, acuzată din nou de procurorii ieșeni că a încălcat legislația rutieră

Anchetatorii au susținut că, în urmă cu mai bine de o lună, profesorul Liliana Albu Vornicu se deplasa la volanul unui autoturism marca Audi A4 în zona Păcurari, când a fost observată de polițiști. Ieșeanca a fost trasă pe dreapta de oamenii legii pentru verificări. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când au văzut că femeia are permisul de conducere suspendat, dar și că mirosea a alcool!
Oamenii legii au testat-o cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a confirmat bănuielile polițiștilor. Se afla sub influența alcoolului! Mai mult, agenții au constatat că femeia avea și permisul suspendat.

„Pe 8 august, agenții din cadrul Secției II de Poliție au prins o femeie de 58 de ani, în timp ce conducea o mașină în municipiul Iași. Ea avea permisul de conducere reținut. De asemenea, în urma testării acesteia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au menționat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

La începutul acestui an a stat în arest, după ce a fost prinsă de polițiști sub influența alcoolului

În luna ianuarie a acestui an, conf. univ. dr. ing. Liliana Albu Vornicu a fost prinsă de polițiști la volan, tot în stare de ebrietate.

„Agenții din cadrul Secției II de Poliție au oprit, pentru control, în municipiul Iași, un autoturism condus de o femeie. Aceasta mirosea a alcool, însă nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest. Femeia a fost dusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pe 29 ianuarie, femeia a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, fiind dusă în arest”, au precizat reprezentanții IPJ Iași la acea vreme.

Condamnată cu suspendare, după o faptă similară

Profesorul universitar Liliana Albu Vornicu a fost condamnat recent. Astfel, la finele lunii iunie 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea femeii la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul cu alcoolemie.

„Instanța o obligă pe inculpata Liliana Albu Vornicu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția Fond Locativ sau la Direcția Generală Economică și Finanțe Locale Iași, pe o perioadă de 90 de zile”, au precizat judecătorii.

Conform anchetatorilor, ieșeanca nu s-ar afla la prima problemă de acest gen. Surse judiciare au afirmat că, în urmă cu aproximativ 9 ani, femeia ar fi fost condamnată tot cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului. Oamenii legii au susținut că profesorul universitar a urcat cu alcoolemie la volanul autoturismului marca Audi. Femeia a fost prinsă după ce ar fi pierdut controlul volanului și ar fi izbit o altă mașină. Incidentul în care a fost implicat cadrul didactic universitar ar fi avut loc în cursul anului 2011, în Iași, potrivit anchetatorilor ieșeni.

Comentarii
Adauga un comentariu