National

Prognoză meteo 1 iulie. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării

Publicat: 01 iul. 2020

În noaptea de marți spre miercuri vor mai fi ploi la munte și în estul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între 8°C în depresiuni și 24°C pe litoral. În Capitală, cerul va fi variabil, cu vânt slab și moderat și minime de 17°C-20°C.

Miercuri, 1 iulie 2020, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Până la ora 18:00, va fi în vigoare o informare meteo de caniculă în sud, sud-est și vest. În zonele de câmpie, disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27°C în depresiuni și 36°C în regiunile sudice. În Capitală, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și o maximă de 35°C.

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 29 iunie-5 iulie 2020. Administrația Națională de Meteorologie anunță caniculă în prima parte a săptămânii în județ

Prognoza meteo în Iași în cursul săptămânii 29 iunie-5 iulie 2020 indică o vreme în schimbare în județ, conform anunțului emis de Administrația Națională de Meteorologie. În județ se vor înregistra valori ridicate în termometre, însă prima parte a săptămânii va aduce o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică

Prognoza meteo în județul Iași în săptămâna 29 iunie-5 iulie 2020 indică o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, dar și cu instabilitate atmosferică la început de săptămână. Conform celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în prima parte a săptămânii, o bună parte din țară va fi sub cod galben și chiar portocaliu de instabilitate atmosferică. Până în această dimineață la ora 10:00 se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce vor cuprinde și județul Iași.

„În intervalul menționat, în Nord-Estul, Nordul, Centrul și Nord-Vestul țării, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp”, se arată în anunțul ANM.

Caniculă anunțată de Administrația Națională de Meteorologie în perioada următoare

Sub cod galben de instabilitate atmosferică, județul Iași va avea însă parte de temperaturi ridicate încă de astăzi, 29 iunie. Administrația Națională de Meteorologie a indicat temperaturi cuprinse între o minimă de 20 grade Celsius și o maximă de 31 grade Celsius. După-amiază se va ivi soarele, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Cerul va fi senin și spre seară, în timp ce vântul va continua să sufle slab, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse.

Mâine, 30 iunie, la Iași, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 28 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară, vântul va continua să sufle slab, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de reduse în continuare.

Prognoza meteo în Iași la începutul lunii iunie. Iată cum va fi vremea în luna lui Cuptor

Prima zi a lunii iulie va aduce la Iași valori ridicate în termometre. Prognoza meteo în județul Iași în această perioadă emisă de Administrația Națională de Meteorologie indică valori care vor depăși 30 de grade Celsius. Astfel, miercuri, 1 iulie, în municipiul Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 19 grade Celsius și o maximă de 31 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar umiditatea aerului va fi ceva mai scăzută. Spre seară pot apărea averse și furtuni izolate în județul Iași.

Joi, 2 iulie, ieșenii vor avea parte de valori în termometre cuprinse între o minimă de 21 grade Celsius și o maximă de 32 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi ceva mai ridicate față de zilele precedente. Spre seară, vremea va fi ceva mai frumoasă, cu șanse mai reduse de precipitații.

Citește continuare aici

Adauga un comentariu