Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo pentru vară 2022. Anunț din partea directorului ANM
Prognoza meteo pentru vară 2022. Anunț din partea directorului ANM

Prognoza meteo pentru vară 2022. Anunț din partea directorului ANM

22 mai 2022, 18:40,
BZI.ro, în Actualitate

Cum se anunță vremea pentru vara anului 2022. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat prognoza pentru perioada următoare. În ultimele zile, specialiștii ANM au emis mai multe coduri galbene și avertizări meteo de instabilitate atmosferică, ploi și vijelii în aproape toată țara.

Prognoza meteo pentru vara lui 2022

Elena Mateescu a vorbit despre prognoza meteo pentru următoarea perioadă și despre cum va fi vara aceasta din punct de vedere al temperaturilor. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a declarat că în țara noastră vremea din aceste zile a fost și este mai caldă decât în mod obișnuit, ba chiar a fost depășit pragul unei zile de caniculă. În ceea ce privește următoarea perioadă, directorul ANM spune că este posibil ca vara lui 2022 să fie tot o vară a extremelor, așa cum se întâmplă cel puțin în ultimii ani.

Deja observăm aceste fenomene se întâmplă mai devreme și pe măsură ce înaintăm în sezonul de vară, când în mod tradițional înregistrăm valori frecvente peste 35 de grade Celsius, cu siguranță acestea vor duce și la fenomene de instabilitate mult mai accentuate”, a spus directorul ANM, duminică, la emisiunea “News Magazine” .

Luni, 23 mai 2022, vremea va deveni răcoroasă în nord, în centru şi în est, iar în celelalte regiuni se va menţine caldă. Directorul ANM spune că în jumătatea de est a ţării vor fi înnorări temporare. În ceea ce privește regimul termic aflăm că temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, mai ridicate, până în jurul a 29 de grade, în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei. În același timp, minimele termice vor fi cuprinse în general între 5 şi 13 grade.

Prognoza meteo pentru marți, 24 mai 2022

Marți, 24 mai, vremea se va încălzi în majoritatea zonelor din țară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord-est a ţării unde local va ploua. Potrivit prognozei, în regiunile sud-vestice, în a doua parte a zilei, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină).

În ceea ce privește regimul termic, specialiștii ANM arată că temperaturile maxime se vor încadra între 18-19 grade pe litoral şi 31 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 şi 18 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *