Eveniment-Social

Program de permanență la DLEP Iași, pentru eliberarea cărților de identitate

Publicat: 19 nov. 2019

Alegerile prezidențiale de la finalul săptămânii vor aduce o nouă permanență la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP). Reprezentanții instituției au arătat că în perioada 23-24 noiembrie, în weekendul alegerilor, se va asigura permanența pentru eliberarea documentelor. Astfel, la Serviciul de Evidență a Persoanelor se va lucra sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 8:00 și 16:00. Duminică, 24 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, se va lucra între orele 7:00 și 21:00.

„Pentru eliberarea unui nou act de identitate, ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii, cartea de identitate se întocmește și se eliberează pe baza cererii scrise. Persoana care face cererea trebuie să vină cu documentele cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, datei de naștere, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului. În cazurile în care nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civilă sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune și trei fotografii”, a arătat Marius Bodoga, directorul DLEP Iași.

Peste 1.000 de persoane au venit la DLEP în primul tur

Vor fi soluționate cu celeritate cererile persoanelor care nu posedă act de identitate sau acesta are termenul de valabilitate expirat. Important este ca aceste persoane să-și poată exercita dreptul la vot. Cei de la DLEP Iași au arătat că 1.183 de persoane s-au prezentat sâmbăta și duminica din primul tur al alegerilor, la Serviciul de Evidență a Persoanelor. Sâmbătă, 9.11.2019, au fost 387 persoane. Au fost 72 cereri primite, alte 315 acte de identitate eliberate. Duminică, 10.11.2019, au fost 796 persoane care s-au prezentat la DLEP. Au fost 153 de cereri primite și 693 acte de identitate eliberate.loading...

Adauga un comentariu