Local

Proiect comun al Consiliului Județean, cu Opera Română din Iași. Eveniment marcant în luna noiembrie

Publicat: 21 oct. 2019

În cursul acestei săptămâni, plenul Consiliului Județean Iași se va reuni într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței din 23 octombrie vor figura peste 30 de proiecte de hotărâre. Un astfel de proiect ține de alocarea a aproape 21 de milioane de lei pentru refacerea a 6 kilometri de drum din zona comunei Șipote. Drumul este inclus în proiectul axa rutieră Botoșani- Iași, proiect finanțat cu fonduri europene. Totodată, consilierii trebuie să aprobe și alocarea a 3.8 milioane lei, reprezentând achitarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului. În plus, CJ va aloca și peste 348 mii lei, contribuția de 2 la sută din valoarea eligibilă a proiectului.

Hangar pentru mentenanța elicopterelor

Tot în ședința de miercuri se va discuta și despre încheierea unui acord de colaborare între Consiliul Județean și Opera Națională Română Iași. Este vorba despre organizarea în parteneriat a ediției a șasea a Galei Operelor Naționale de luna viitoare și alocarea sumei de 40.000 de lei în acest sens. Pe ordinea de zi va mai fi un proiect privind organizarea Galei Laureaților Sportului Ieșean, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Iași. Consilierii vor discuta despre alocarea sumei de 40.000 lei din bugetul județului pentru acest parteneriat.
Un alt proiect este legat de construirea unui hangar de mentenanță a elicopterelor. În acest sens, consilierii județeni vor trebui să se pronunțe cu privire la demararea procedurii de concesionare a suprafeței de 7.800 mp din imobilul Aviației Utilitare.
Un alt proiect de hotărâre ține de darea în administrarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a unui spațiu situat în orașul Podu Iloaiei. În acel spațiu ar urma să funcționeze substația SMURD până la finalizarea lucrărilor de investiții realizate de primăria orașului
Consilierii județeni vor dezbate și redistribuirea creditelor bugetare și a creditelor de angajament aprobate pentru aparatură și echipamente medicale la Maternitatea „Cuza- Vodă” din Iașiloading...

Adauga un comentariu