Local

Proiect de 10 milioane de euro la Spitalul Municipal Paşcani. Extinderea Ambulatoriului va fi derulată prin fonduri de la ADRNE

Publicat: 07 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiect de 10 milioane de euro la Spitalul Municipal Paşcani. Extinderea Ambulatoriului va fi derulată prin fonduri de la ADRNE

Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani a declarat că astăzi, 7 aprilie 2020, s-a semnat un proiect în valoare de 10 milioane de euro pentru Spitalul Municipal Pașcani. Astfel, extinderea Ambulatoriului va fi derulată prin fonduri de la ADRNE.

„Am semnat astăzi contractul privind Extindere și dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani, Axa Prioritară nr.8, Prioritatea de investiție – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale.

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani beneficiază de o investiție din fonduri europene de peste 10 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate.

Din valoarea estimată a investiției, aproape 7.3 milioane de lei sunt pentru dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație, iar peste 1.8 milioande de lei pentru extinderea clădirii.

Odată cu creșterea capacității de primire a pacienților prin creșterea suprafeței efective, ne dorim ca prin realizarea investiției sa fie diminuat timpul de așteptare a pacientului în ambulatoriu.

Administrația locală trebuie să asigure 2% din investiţie, restul banilor urmând să fie obţinuţi, din fonduri europene, gratuit.

Amintesc că în derulare și lucru sunt mai multe proiecte cu finanțare de la Uniunea Europeană.”, a transmis primarul Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi.

Adauga un comentariu