Eveniment-Social

Proiect de management al mediului derulat de Primărie și Salubris SA. Campanie cu sute de voluntari

Publicat: 16 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiect de management al mediului derulat de Primărie și Salubris SA. Campanie cu sute de voluntari

Municipalitatea ieșeană, împreună cu Salubris SA, a demarat o campanie de management al mediului. Municipalitatea a provocat ieșenii la o campanie inedită de conștientizare privind importanța colectării separate a deșeurilor.

Particularitatea acestei campanii constă în interacțiunea directă cu ieșenii la domiciliul acestora. Campania are ca obiectiv responsabilizarea populației și creșterea gradului de implicare în activitatea de colectare separată a deșeurilor. Ieri, la Palatul Roznovanu, a avut loc lansarea acestei campanii. La eveniment au fost prezenți edilul Mihai Chirica, dar și Cătălin Neculau, directorul Salubris SA.

„Această nouă campanie face parte dintre eforturile noastre de a face ca Iașul să devină cel mai curat oraș din România. Poate și unul dintre cele mai curate din Europa. În ultimii ani am reușit să schimbăm fața orașului în bine. Cred că împreună vom reuși să facem din Iași un oraș verde. Este necesar ca importanța colectării separate a deșeurilor să fie conștientizată de fiecare ieșean. Această campanie de informare trebuie să ajungă în fiecare casă”, a spus primarul Mihai Chirica.

Cum arată campania

În perioada următoare, 150 de specialiști din cadrul Salubris SA alături de 150 de voluntari se vor deplasa din ușă în ușă. Aceștia vor prezenta ieșenilor noțiunile de bază ale colectării separate. Vor prezenta și avantajele pe care le are pentru mediul înconjurător, respectarea regulilor și obligațiilor legale de colectare separată a deșeurilor.

„Campania își propune să contribuie la atingerea obiectivelor dezvoltării durabile. Asta prin schimbarea mentalității oamenilor și dezvoltarea capabilității comunității ieșene de a utiliza resursele în mod rațional și eficient”, au arătat cei de la Salubris SA.

Astfel de campanii de conștientizare a populației vor avea loc și în perioada următoare.

Adauga un comentariu