Prima pagină » Local » Proiect de peste 4,5 milioane de euro într-o comună din Iași. Investiția are ca obiectiv extinderea rețelei de canalizare din localitate
Proiect de peste 4,5 milioane de euro într-o comună din Iași. Investiția are ca obiectiv extinderea rețelei de canalizare din localitate

Proiect de peste 4,5 milioane de euro într-o comună din Iași. Investiția are ca obiectiv extinderea rețelei de canalizare din localitate

29 apr. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Peste 4,5 milioane de euro vor fi cheltuiți de Primăria Butea pentru extinderea rețelei de canalizare din localitate

Procedura de licitație a fost lansată recent pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul are ca obiectiv prestarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare din comuna Butea.

Proiect de peste 4,5 milioane de euro în comuna ieșeană Butea. Procedura de licitație a fost lansată

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, procedura de licitație a fost lansată vineri, 26 aprilie 2024, are o valoare de 23.094.580 de lei, fără TVA, aproximativ 4.640.727 de euro, fără TVA. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 13 mai 2024.

Lucrările constau în extinderea rețelelor de canalizare în sistem separativ, ce colectează gravitațional apele uzate menajere, amplasarea unor stații de pompare ape uzate, a unei stații de epurare și a unor cămine de vane.

„În funcție de configurația generală a intravilanului comunei Butea, Extinderea rețelei de canalizare cuprinde 79 de tronsoane de conductă notate Cm1 până la Cm79. Lungimea totală a rețelei de canalizare, în comuna Butea este de 23.845 de metri. Canalul se va realiza din tuburi PVC, Dn 250 mm, tip SNS pe o lungime de 23.845 metri. Pe rețeaua de canalizare au fost proiectate 11 stații de pompare ape uzate, amplasate în punctul în care rețeaua de canalizare nu se poate descărca gravitațional în continuare spre stația de epurare existentă. Durata de execuție a lucrărilor este de 33 de luni. În cadrul procedurii tehnice, ofertanții cor prezenta obligatoriu descrierea metodologiei de lucru”, se arată în documentele publicate în cadrul procedurii de licitație.

Peste 8 milioane de euro cheltuie comuna Dumești pe rețeaua de gaz

Primăria Dumești a lansat, pe data de 8 aprilie 2024, procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Contractul prevede lucrările de proiectare și execuție pentru obiectivul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale”. Valoarea acestuia depășește 8 milioane de euro.

Procedura de licitație este una simplificată, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 16 mai 2024, ora 15.00. Valoarea contractului este de 41.648.365,15 lei, fără TVA, aproximativ 8.383.663 de euro, fără TVA. Potrivit informațiilor publicate, principalul obiectiv urmărit este îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii comunei Dumești, inclusiv pentru categoriile de persoane dezavantajate, în vederea unei dezvoltări sustenabile a urbei.

Alături de combaterea procesului de migrare a populației, se urmărește și îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate, asigurarea de facilități pentru copii și părinți, asigurarea accesului populației la serviciile de bază, cu efecte asupra calității forței de muncă viitoare.

În comuna Butea, județul Iași, se va realiza un proiect de extindere a rețelei de canalizare. Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice și are o valoare de peste 4,5 milioane de euro, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024