Local

Proiect sportiv de 4 milioane de euro la marginea municipiului Iași! Imagini de senzație cu noul bazin olimpic care va apărea în comuna Lețcani – GALERIE FOTO

Publicat: 05 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiect sportiv de 4 milioane de euro la marginea municipiului Iași Imagini de senzație cu noul bazin olimpic care va apărea în comuna Lețcani - GALERIE FOTO
Stadionul din comuna Lețcani, județul Iași

Un proiect sportiv ar urma să se dezvolte în localitatea ieșeană Lețcani în perioada următoare. Primăria comunei Lețcani a demarat o serie de obiective cu destinația sport și tineret, proiect ce cuprinde un bazin olimpic de înot, o sală de sport, dar și un mini-parc acvatic. Valoarea acestor obiective este de circa 4 milioane de euro, investițiile fiind prinse într-un proiect mai amplu

Investiție uriașă în zona metropolitană Iași. În comuna Lețcani se va dezvolta un proiect sportiv amplu, obiectiv care cuprinde mai multe investiții. Autoritatea locală a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) SA un set de proiecte ce se vor dezvolta lângă actuala arenă sportivă din comună. Primăria de la Lețcani a solicitat de la companie finanțare pentru un proiect de tineret și sport, printre cele mai mari din județ. Noul bazin olimpic de înot din comuna Lețcani va costa circa 2 milioane de euro, investiție solicitată deja prin CNI. La acest bazin olimpic de înot se adaugă și o sală de sport de 180 de locuri. Sala de sport din Lețcani va fi printre cele mai mari din județ.

„Avem grijă de viitorul comunei prin dezvoltarea unei baze sportive și de agrement în localitate. Susținem dezvoltarea tineretului și sportului în localitatea noastră, dar și în zona metropolitană. Bazinul de înot va avea dimensiuni standard, iar sala de sport va fi printre cele mai mari din județ. Avem nevoie de astfel de investiții, iar lucrurile merg în direcția bună”, a spus Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Parc acvatic și teatru de vară în planul comunei Lețcani. Investiție de milioane de euro în Zona Metropolitană Iași

Proiectul cuprinde în plus, pe lângă bazinul olimpic, și sala de sport și alte investiții. Primăria comunei Lețcani din Zona Metropolitană Iași vrea ca în zona respectivă să ridice un teatru de vară, dar și un mini-parc acvatic. Pe același teren va apărea și o pistă de karting. Zona cuprinde mai multe hectare de teren aflate în proprietatea Consiliului Local al comunei Lețcani, suprafețe care pot fi folosite pe aceste obiective.

„Ne dorim să creștem această zonă de tineret, să atragem vizitatori și din alte zone ale județului. Este un proiect ambițios și mă bucur că putem să-l ducem la capăt. Comuna are nevoie de astfel de investiții pe termen mediu și lung. Este important că sunt proiecte și că acestea sunt luate în calcul de către Guvern”, a adăugat Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Pasarele pietonale în comuna Lețcani. Investiție pentru pasarele pe DE 583

În cursul acestui an, Primăria Lețcani a demarat un proiect și pentru construirea unor pasarele pietonale pe drumul european 583 care tranzitează localitatea. Primăria comunei Lețcani a demarat proiectul pentru pasarelele supraterane pietonale pe artera respectivă, investiția fiind estimată la circa 200 de mii de lei. Respectivele pasarele vor apărea în zona stadionului din comună, în fața sediului Primăriei, dar și în dreptul punctului Sandra Traiding, la școala Generală din localitate, precum și în fața Grădiniței din Lețcani.

Adauga un comentariu