Local

Proiect sportiv de 4 milioane de euro la marginea municipiului Iași! Imagini de senzație cu noul bazin olimpic care va apărea în comuna Lețcani – GALERIE FOTO

Publicat: 05 dec. 2020
În comuna Lețcani se va dezvolta un proiect sportiv de circa 4 milioane de euro, proiect aflat la marginea municipiului Iași
Stadionul din comuna Lețcani, județul Iași

Un proiect sportiv ar urma să se dezvolte în localitatea ieșeană Lețcani în perioada următoare. Primăria comunei Lețcani a demarat o serie de obiective cu destinația sport și tineret, proiect ce cuprinde un bazin olimpic de înot, o sală de sport, dar și un mini-parc acvatic. Valoarea acestor obiective este de circa 4 milioane de euro, investițiile fiind prinse într-un proiect mai amplu

Investiție uriașă în zona metropolitană Iași. În comuna Lețcani se va dezvolta un proiect sportiv amplu, obiectiv care cuprinde mai multe investiții. Autoritatea locală a depus la Compania Națională de Investiții (CNI) SA un set de proiecte ce se vor dezvolta lângă actuala arenă sportivă din comună. Primăria de la Lețcani a solicitat de la companie finanțare pentru un proiect de tineret și sport, printre cele mai mari din județ. Noul bazin olimpic de înot din comuna Lețcani va costa circa 2 milioane de euro, investiție solicitată deja prin CNI. La acest bazin olimpic de înot se adaugă și o sală de sport de 180 de locuri. Sala de sport din Lețcani va fi printre cele mai mari din județ.

„Avem grijă de viitorul comunei prin dezvoltarea unei baze sportive și de agrement în localitate. Susținem dezvoltarea tineretului și sportului în localitatea noastră, dar și în zona metropolitană. Bazinul de înot va avea dimensiuni standard, iar sala de sport va fi printre cele mai mari din județ. Avem nevoie de astfel de investiții, iar lucrurile merg în direcția bună”, a spus Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Parc acvatic și teatru de vară în planul comunei Lețcani. Investiție de milioane de euro în Zona Metropolitană Iași

Proiectul cuprinde în plus, pe lângă bazinul olimpic, și sala de sport și alte investiții. Primăria comunei Lețcani din Zona Metropolitană Iași vrea ca în zona respectivă să ridice un teatru de vară, dar și un mini-parc acvatic. Pe același teren va apărea și o pistă de karting. Zona cuprinde mai multe hectare de teren aflate în proprietatea Consiliului Local al comunei Lețcani, suprafețe care pot fi folosite pe aceste obiective.

„Ne dorim să creștem această zonă de tineret, să atragem vizitatori și din alte zone ale județului. Este un proiect ambițios și mă bucur că putem să-l ducem la capăt. Comuna are nevoie de astfel de investiții pe termen mediu și lung. Este important că sunt proiecte și că acestea sunt luate în calcul de către Guvern”, a adăugat Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Pasarele pietonale în comuna Lețcani. Investiție pentru pasarele pe DE 583

În cursul acestui an, Primăria Lețcani a demarat un proiect și pentru construirea unor pasarele pietonale pe drumul european 583 care tranzitează localitatea. Primăria comunei Lețcani a demarat proiectul pentru pasarelele supraterane pietonale pe artera respectivă, investiția fiind estimată la circa 200 de mii de lei. Respectivele pasarele vor apărea în zona stadionului din comună, în fața sediului Primăriei, dar și în dreptul punctului Sandra Traiding, la școala Generală din localitate, precum și în fața Grădiniței din Lețcani.

Comentarii
 • Tara condusa de cre-tini!!!
  Cum sa finantezi asa ceva la Letcani?!
  Raspuns: la fel cum Institutul de boli cardio-vasculare se face la Miroslava!
  Din ambitii politice de rahat ale unor analfabeti care vor sa faca ziua ce viseaza noaptea.
  Bani aruncati pe fereastra, fara nicio strategie, fara studii complementare absolut necesare, fara sa stii ca anumite functiuni se propun ca fiind necesare in functie de numarul de locuitori si in functie de importanta locala, zonala sau regionala.
  Vii pe o parte si te lauzi, publici si promovezi strategii de dezvoltare care urmeaza strategia europeana in care investitiile spui ca trebuie dirijate spre unitati teritoriale mari care au capacitatea de atrage fonduri de dezvoltare pe mai multe axe, adica orasele, nu comunele si satele, iar apoi arunci cu bani fix la comune si sate cu investitii tampite de sute de milioane de euro care lipsesc din orase si pe care sa le platim din buzunar toti, doar pentru ambitiile unor analfabeti. Bravo Romania!
  Lua-v-ar dracu!

 • Alooo ba peste prajit, dar daca in Iasi nu se face bazin, ce te facevsa crezi ca la Letcani nu are voie sa se faca! Pai nunai cum sa faci totul in Iasi, se blicheaza, trebuie externalizat!!! Sa se faca, ca lunea in ziua de astazi are masina! Tu ce zici, ca devse face in Iasi, Letcani sau Miroslava nunare voue. Cati incap acolo???
  #refuz sa cred ca esti specialist!
  # pacat de gandirea ta

 • Fără nici un studiu real. Pentru câți copii face el asta că datele demografice sunt pe minus. Mai are o echipă de fotbal unde, nu joacă decât vreo 2-3 letcaneni. Pasarele pentru cine? Părinții noștri nu pot urca pe pasarele iar alții nu vor dori, efectiv să se urce. Uitați-vă prin țară și o să vedeți că toate proiectelr de genul ăsta sunt un eșec. Asta se întâmplă când în consiliul local ai numai slugarnici fără coloană vertebrala și fără caracter, bucurându-se la orice bănuț aruncat pe gresia din primărie. Primarul, fost hot din buzunare, știe cum să îi prostească. Proiecte mari pentru șpăgi mari!!!!

 • Giulești.Colentina,Tătărași,Galata,Vatra(Pașcani)și multe,foarte multe altele au fost sate,,înghițite”de dezvoltarea localităților mai mari sau mai mici.
  Vedeți metropolele de peste 10 mil. locuitori.
  Normal și natural,in cativa ani,următoarele generării vor habita în cartierul Lețcani.Miroslava,Tomești,Dancu s.a.
  Cu cât mai repede ,cu ață mai bine.
  Un gospodar,să nu zic vorba mare-politician,trebuie să calculeze pas cu pas dezvoltarea viitoarelor cartiere.
  Doamne ajuta!

 • Giulești.Colentina,Tătărași,Galata,Vatra(Pașcani)și multe,foarte multe altele au fost sate,,înghițite”de dezvoltarea localităților mai mari sau mai mici.
  Vedeți metropolele de peste 10 mil. locuitori.
  Normal și natural,in cativa ani,următoarele generării vor habita în cartierul Lețcani.Miroslava,Tomești,Dancu s.a.
  Cu cât mai repede ,cu ațat mai bine.
  Un gospodar,să nu zic vorba mare-politician,trebuie să calculeze pas cu pas dezvoltarea viitoarelor cartiere.
  Doamne ajuta!

Adauga un comentariu