Prima pagină » Local » Proiectul cu hotelul de 12 etaje de pe C.A. Rosetti revine în consultare publică – FOTO

Proiectul cu hotelul de 12 etaje de pe C.A. Rosetti revine în consultare publică – FOTO

20 nov. 2023, 02:00, 4 ,
Ciprian BOARU, în Local

Un investitor din Iași vrea să modifice proiectul imobiliar inițiat pe bulevardul C.A. Rosetti. Consultarea publică este programată la începutul lunii decembrie 2023. În perioada amintită vor fi analizate mai multe proiecte

Proiectul imobiliar de pe bd. C.A. Rosetti, nr. 350, revine în consultare publică, după ce a mai a fost supus acesteia în 2022. Astfel, societatea A&S Development SRL a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui complex cu funcțiuni mixte pe o suprafață de 4.200 de metri pătrați. Este vorba de 2 clădiri cu regimul de înălțime 2S+D+P+1E și 2S+D+P+12E.

Prin actuala variantă se dorește modificarea PUZ-ului aprobat la finalul anului 2022. Față de prima variantă, când coeficientul de utilizare a terenului a fost de 2,4, actuala propunere este cu 2,8 și cu același procent de ocupare a terenului, de 40 la sută. Cei interesați să depună obiecțiuni o pot face pe data de 06.12.2023, începând cu ora 10.00, la sediul primăriei. Și patronul de la firma Inbit vrea să construiască pe C.A. Rosetti.

Aproape 100 de locuri de parcare pentru clădirile de pe C.A. Rosetti

Clădirea nu trebuie să depășească înălțimea de 50 de metri. Terenul a fost achiziționat pe data de 08.10.2021. În zonă, amplasamentul are un preț estimat la aproximativ 500.000 de euro. Parcările urmează să fie amenajate în subsolul clădirii. Sunt estimate 98 de locuri de parcare ce vor fi dispuse atât în subsol, cât și pe teren. Terenul investitorului este situat în apropiere de intersecția cu Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și cu limita teritorială a comunei Popricani.

„În zona PUZ-ului se permit următoarele funcțiuni: construcții de turism-locuire temporară în dotări de tip hotelier sau similar, inclusiv serviciile complementare acestora, restaurant, agenții de turism; săli de evenimente; servicii sociale, colective și personale; sedii de companii și firme, inclusiv reprezentanțe companii, servicii pentru întreprinderi, proiectare, cercetare, expertizare sau consultanță în diferite domenii și alte servicii profesionale; spații de birouri și funcțiuni complementare, activități administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, comerciale (terțiare); loisir și sport în spații acoperite și descoperite”, se arată în documentația PUZ, întocmită de societatea A&S Development SRL, controlată de Andrei Pădurariu, implicat în activități IT.

Patronul de la Giga Instal vrea birouri

În aceeași sesiune de consultare publică apare și proiectul societății Giga Instal SRL, condusă de afaceristul Viorel Baltariu. Pe șoseaua Iași – Ungheni, nr. 2, intenționează să construiască o clădire de birouri cu regimul de înălțime de 2S+P+7E, POT – 35 la sută, CUT – 2.16. La un moment dat, afaceristul era interesat să edifice locuințe colective în zona Aurel Vlaicu, din municipiul Iași. Proiectul cu hotelul de 12 etaje de pe C.A. Rosetti revine în consultare publică, dar cele mai probabil nu vor fi contestații. La sesiunea trecută a primit rapid raportul de informare a publicului, fără obiecțiuni.

Comentarii
  • mai intai strada sa se mareasca la 2 benzi pe sens si dupa sa costruiasca pe locul in care au fost plantati tampit copaci acum vreo 15 ani.

  • alt daunator imobiliar.
    in zona, pot=0.3 si cut = 1 ar trebui sa fie maximul admis.

  • Pai aia cu plantatul copacilor de s-au uscat e o “reusita” marca USR. Nu conteaza ca ii plantau cand se terminase demult sezonul de plantari, ei salvau planeta. :)))))
    De data asta, nu mai e initiativa USR, e PE-SE-DE, adica Bogdan Crucianu, dupa cum umbla zvonul si zice lumea pe la colturi.

  • Ce sa caute acolo o asa constructie?? S-a facut expertiza pe bune?? Acel teren nu prezinta stabilitate pentru asa ceva! Si, asa cum a spus si cel de mai sus, infrastructura??? Si asa este un drum spre vama, deja supra-aglomerat din cauza faptului ca are doar o banda/sens! Ce dracu faceti cu Iasiul asta?? O sa ajungem sa plecam noi iesenii la Vs, Bt, Sv, Nt sau In R. Moldova…. Orasul este suprasaturat de constructii noi in care se vor muta altii si altii din judetele alaturate…GATA! Marii rahati de investitori imobiliari:MERGETI SI CONSTRUITI IN JUDETELE VECINATE SI ELIBERATI ORASUL !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *