Economic Local

Proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan a fost desființat de proprietari! Multe greșeli în planșele pentru construirea blocului. A cumpărat terenul cu doar 194 euro/mp

Publicat: 14 iul. 2020
Proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan a fost desființat de proprietari, după ce au fost indicate mai multe erori în planșe și situația exactă din teren
Proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan a fost desființat de proprietari

Proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan a fost desființat de proprietari. Afaceristul Catălin Drăgan încă nu poate construi un imobil cu patru niveluri în zona Curții de Apel Iași. Vecinii au venit la Primărie și au depus obiecțiunile. Arhitectul-șef i-a cerut investitorului să refacă planșele. Un metru pătrat de teren a fost cumpărat cu 194 euro, de cel puțin 5 ori mai puțin decât prețurile practicate în zonă. Foștii proprietari ai terenului au vrut să construiască, dar nu au găsit înțelegere în Palatul Roznovanu

Proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan a fost desființat de proprietari. Patronul fostului club Office din centrul Iașului a inițiat prin societatea Teomalis SRL un proiect imobiliar pe strada Maior Eremia Popescu, nr.33 – 35, pe o suprafață de doar 337 metri pătrați. Zona este vânată datorită poziției centrale, la câțiva metri de sediul Curții de Apel Iași. La dezbaterea publică de ieri, organizată la sediul Primăriei Iași, vecinii au arătat că proiectul va umbri blocul 331, cu 4 etaje. Prezent la dezbatere, beneficiarul Cătălin Drăgan aproape că a jurat că va construi o locuință individuală. Însă, zona permite și construirea locuințelor colective mici. Asta înseamnă o aglomerare a zonei cu un număr crescut de autoturisme, în funcție de numărul apartamente amenajate.

„Este vorba despre o locuință individuală cu demisol, parter, etaj și mansardă. Nici nu știu de ce ne aflăm aici. Nu înțeleg”, a spus Cătălin Drăgan, neluând în serios obiecțiile vecinilor.

Proiectul imobiliar al lui Cătălin Drăgan a fost desființat de proprietari, după ce au fost indentificate greșeli în proiect

Conform avizului de oportunitate, Cătălin Drăgan trebuia să respecte o serie de indicatori urbanistici, adică POT= 35 la sută, CUT -1.05 și regim de înălțime D+P+1E+M. Însă, în proiectul de hotărâre urcat pe site-ul Primăriei Iași, CUT-ul a crescut la 1,5. Cu primul CUT, clădirea urma să aibă o suprafață construită desfășurată de 353,8 mp. Cu un CUT mărit inexplicabil, suprafața ajungea la 502,5 mp. Deci, o diferență de 148,7 mp. În timpul dezbaterii, reprezentanții Primăriei au precizat că este vorba de o eroare materială și că vor fi respectați indicatorii din avizul de oportunitate. Proprietarii de la blocul 331 au mai ridicat o serie de probleme ce constau în păstrarea vegetației din zonă sau rețeaua Veolia care trece pe terenul investitorului. Mai mult, există și un punct gospodăresc Salubris care ar trebui mutat, aflându-se chiar lângă gardul lui Cătălin Drăgan.

„Terenul este traversat de către o conductă. Nu se spune nimic despre ea. Am depus mai multe sesizări, nu s-a pus un panou de informare a populației. Demisolul și mansarda sunt locuibile?”, a declarat Gelu Cutaș, proprietar în zonă.

Afaceristul a cumpărat terenul la un preț foarte mic, ținând cont de valoarea terenurilor centrale

Conform documentelor oficiale, Cătălin Drăgan a făcut o afacere de zile mari. În 2018, terenul de 337 metri pătrați a fost cumpărat de la vechii proprietari Nicolae și Ioana Gherman. Societatea Teomalis a plătit suma de 65.378 euro, adică 194 euro/mp. În zonă un mp poate fi vândut și cu 1.000 de euro, în funcție de mărimea acestuia. Culmea este că foștii proprietari au propus un proiect imobiliar asemănător. Dar, inițiativa a fost stopată de aceiași vecini. Acum, Cătălin Drăgan crede că va realiza mult mai multe cu noua variantă a proiectului.

Primăria Iași l-a obligat pe Cătălin Drăgan să vină cu detalii și cu planșele modificate

După ce au fost expuse obiecțiile proprietarilor din zona străzii Maior Eremia Popescu, Alexandru Mustiață, arhitectul-șef din Palatul Roznovanu, a cerut investitorului să aducă lămuriri suplimentare până la următoarea dezbatere publică. Mai precis, planșa trebuie republicată cu soluția finală, după ce s-au constatat mai multe inadvertențe. Documentația trebuie să conțină detalii despre situația existentă a utilităților și o propunere privind mobilarea urbanistică. Inclusiv, se vor menționa soluții privind vegetația din zonă. Un castan de dimensiuni considerabile riscă să fie tăiat. Rămâne de văzut în ce mod va fi actualizat proiectul.

A avut o afacere în Valea Lupului, dar a închis-o și a vândut proprietatea pentru a se extinde în alte zone

Prin Teomalis SRL, Cătălin Drăgan a avut și o farmacie în comuna Valea Lupului, în perioada 2007-2015. Afacerea nu a mai funcționat, iar la finalul anului trecut a vândut tot. Este vorba despre un teren de 1.000 de metri pătrați din comuna Valea Lupului, vândut anul trecut către Daniel și Ana Maria Cristișor. Se aduagă și o locuință cu regimul de înălțime D+P+M, cu o suprafață construită de 377 de metri pătrați. Drăgan mai are calitatea de asociat în societatea Axa Models SRL, Next Studio SRL, Cadrax Two SRL. Ultima societate este și cea mai profitabilă, cu obiect „activități generale de curățenie a clădirilor”. În 2018, cifra de afaceri a fost de 984.565 lei, profit de 344.481 lei, cu un număr de 17 angajați. Soția acestuia, Cristina, este angajată la Primăria Iași. În firma Teomalis SRL apare ca asociat și Teodor Drăgan, tatăl afaceristului. La începutul anului, bărbatul în vârstă de 70 ani a cumpărat un apartament cu 3 camere, într-un bloc pe strada Costache Negri, evaluat la peste 100.000 euro.





Adauga un comentariu