Titlurile zilei

Proiecte imobiliare ale milionarilor din Iași, la mâna vecinilor! Primăria Iași aprobă blocuri după consultarea locuitorilor. Beneficiarii sunt medici și oameni de afaceri

Publicat: 30 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiecte imobiliare ale milionarilor din Iași la mâna vecinilor Primăria Iași aprobă blocuri după consultarea locuitorilor. Beneficiarii sunt medici și oameni de afaceri
Proiecte imobiliare ale milionarilor din Iași stau la mâna vecinilor

Proiecte imobiliare ale milionarilor din Iași vor fi dezbătute la Primăria Iași începând cu luna viitoare. Deja s-au anunțat proteste mai ales în cazul proiectului de pe strada Maior Eremia Popescu, din spatele Curții de Apel Iași. Și controversata doctoriță Doina Iancu vrea să facă un bloc de locuințe colective pe bulevardul Tudor Vladimirescu. În dezbatere publică intră și complexul hotelier de pe amplasamentul actualului restaurant Moara de Foc

Proiecte imobiliare ale milionarilor din Iași sunt condiționate de vecini. În luna iulie, Primăria Iași organizează mai multe dezbateri publice prin intermediul cărora vor fi prezentate mai multe proiecte, în special cele ce vizează construirea de locuințe colective. Vor fi convocați ieșenii care louiesc în proximitatea amplasamentelor unde urmează să fie construite clădirile. Pe data de 13.07.2020, la sediul instituției, va fi dezbătut proiectul soților Simon și Doina Iancu. Cea din urmă este o doctoriță controversată de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Conform unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), cei doi urmează să ridice un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+3E, pe bulevardul Tudor Vladimirescu nr.75. Documentația arată un procent de ocupare a terenului de maximum 35 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului nu poate depăși 1,8 metri pătrați. Imobilul urmează să beneficieze de un număr de 12 locuri de parcare. Vecinii pot depune obiecțiuni în cazul acestui proiect.

Vecinii pregătesc un protest de amploare pentru stoparea unui proiect imobiliar din centrul Iașului

În aceeași zi este programată dezbaterea unui PUZ ce aparține lui Cătălin Teodor Drăgan, patronul fostului club Office din centrul orașului. Pe strada Maior Eremia Popescu, nr.33 – 35, situată între Curtea de Apel Iași și bd. Tudor Vladimirescu, urmează să fie construită o locuință individuală D+P+1E+M. Oricând, acest imobil poate fi transformat în locuințe colective care să producă profit din vânzare sau din închiriere. Terenul disponibil este de doar 337 metri pătrați.

Vecinii din zona străzii Maior Eremia Popescu acuză că proiectul obturează blocul cu patru etaje, de pe bd. Tudor Vladimirescu nr. 24 A. Cu o cotă a terenurilor diferită, mansarda lui Teodor Drăgan ar ajunge chiar în dreptul geamurilor de la etajul 4 al blocului. Deja au fost făcute sesizări la Primăria Iași pentru ca proiectul să nu ajungă la etapa de autorizare. Un proiect similar pe același amplasament, dar cu alți proprietari, a fost anulat din aceleași considerente.

Patronul restaurantului Moara de Foc investește într-un hotel și în locuințe colective

Și Marian Crețu, patronul restaurantului Moara de Foc, așteaptă dezbaterea publică. Prin societatea Indiana SRL, a propus un PUZ pentru construirea unui ansamblu hotelier și rezidențial, pe o suprafață de 2.942 metri pătrați, situată pe strada Păcurari nr.167A. Peste câțiva ani, zona va fi transformată. Proiectul imobiliar propune cinci clădiri: două cu regimul de înălțime 2S+P+M+8E, două cu 2S+P+M+9E și încă o clădire cu regimul de înălțime 2S+P+M. Omul de afaceri a precizat în trecut că ia în calcul accesarea unor fonduri europene pentru realizarea proiectului, estimat la aproape 5 milioane de euro. Marian Crețu este și proprietarul hotelului Indiana din centrul Iașului. Amendamentele vecinilor vor fi consemnate și publicate în raportul final al dezbaterilor.

Adauga un comentariu