Actualitate

Promisiuni electorale făcute de Violeta Alexandru: „Pensiile vor creşte în fiecare an de-acum încolo!“

Publicat: 03 dec. 2020
Violeta Alexandru cu mască
Grupul de consilieri ai PNL din Consiliul General al Bucureștiului a depus un proiect de hotărâre privind dizolvarea Companiei Municipale Turistica București S.A. Violeta Alexandru anunță desființarea a 20 de companii municipale

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit joi, 3 decembrie, despre majorarea pensiilor. Violeta Alexandru, aflată în plină campanile electoral, a promis că acestea vor creşte gradual, până în 2024, pe baza încasărilor la buget şi a situaţiei economice reflectată prin numărul de contracte.

„Noi ne-am propus, până în 2024, să avem gradual o creştere a pensiilor. Această creştere trebuie făcută pe baza încasărilor la buget, a numărului de contracte din economie, respectiv a creşterii salariului mediu. Da, suntem decişi să crească pensiile, o pot spune cu toată fermitatea. Această creştere va fi făcută în fiecare an de-acum încolo, în guvernarea liberală, şi va fi o creştere care să ajute pe români să ţină pasul cu nivelul cheltuielilor şi cu nevoile lor, dar în acelaşi timp va fi o creştere corectă, bazată pe resursele pe care bugetul le are. Şi când mă gândesc la resurse, mă gândesc la cei care lucrează în acest moment şi acolo muncă înseamnă contribuţii la buget”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: „Scopul nostru este creşterea pensiilor!“

Ministrul Muncii a precizat că prioritatea Guvernului a constat în mobilizarea administraţiei să plătească toate sumele aferente măsurilor active, iar scopul guvernului liberal este creșterea pensiilor.

„Prioritatea acestui Guvern şi a mea în mod special, ca ministru al Muncii, a fost să mobilizez administraţia, ceea ce a fost fără precedent, să plătească toate sumele aferente măsurilor active. Nu întâmplător am făcut acest lucru. Pentru ca bugetul să aibă resurse trebuie să ai în economie oameni activi, oameni care câştigă bani pe baza propriei munci, dar care în acelaşi timp alimentează bugetul. Prin urmare, creşterea va fi făcută în anii următori.

Urmărim în primul rând încasările la buget, situaţia economică, numărul contractelor, creşterea salariului mediu brut care este un obiectiv pentru noi. Scopul nostru este creşterea pensiilor. Îi respectăm pe români şi vom face această creştere pe baza încasărilor la buget şi a situaţiei economice reflectată prin numărul de contracte”, a menționat Violeta Alexandru.

Vor fi concedieri în sistemul public

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit joi, 3 decembrie, despre concedierile din sistemul public. Aceasta a declarat că va urma o evaluare a sistemului, care să îl facă mai eficient şi mai prompt pentru a răspunde nevoilor oamenilor, și vor fi demiși doar cei care nu corespund cerințelor.

„Va urma o evaluare în sistemul public, care să îl facă mai eficient şi mai prompt în a răspunde nevoilor oamenilor. Vă pot confirma faptul că ne vom angaja într-o auditare a sistemului public, care să ne arate care sunt zonele, să ne arate cu obiectivitate, dincolo de experienţa fiecărui ministru dobândită în acest an, care sunt zonele în care se pot lua măsuri de eficientizare. Introducerea platformelor IT şi a digitalizării în sistemul public va reprezenta o provocare pentru toţi cei care lucrează în instituţiile publice.

Scopul nostru nu este acela de a da pe cineva afară. Nu este nicio plăcere, nici un scop în sine să dai pe cineva afară. Important este să găsim răspunsul la întrebarea cât de eficientă este acum administraţia şi cum o putem face mai eficientă pentru a răspunde nevoilor oamenilor într-un timp scurt şi într-o manieră de calitate, astfel încât ei să fie mulţumiţi”, a declarat Violeta Alexandru.

Comentarii
  • O stoarfa!…. Pana acum in fiecare an pensiiile erau indexate in luna ianuareie cu rata inflatiei!…Numai anul acesta PNL-ul le-a indexat abia in septembrie!!!…Niste NEMERNICI!

  • Nu uitati ca dupa alegeri vor taia salariile
    # darvalocatiile la copiii mai hotilor când le dublati??? Cand implinrsc copiii 18 ani si pot vota???
    #nu votam mizerii si hoti

Adauga un comentariu