National

Propunere dură din partea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru toți guvernanții care se opun majorării pensiilor cu 40%: ”Ar trebui ca măcar o lună să trăiască cu 1000 de lei!”

Publicat: 18 sept. 2020
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la Palatul Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu aduce în prim-plan o propunere dură pentru toți guvernanții care nu doresc majorarea pensiilor cu 40%, în conformitate cu legea în vigoare. Liderul ALDE este de părere că toți cei care se opun acestei creșteri, ar trebui să simtă pe pielea lor ce trăiesc acei oameni care au o pensie de 1000 de lei pe lună sau chiar mai mică.

„Am o propunere pentru toți cei care se împotrivesc măririi cu 40% a pensiilor. Fie că îi cheamă Iohannis, Orban, Cîțu, Alexandru, Barna, Cioloș sau alți deștepți, ei ar trebui ca măcar o lună să trăiască cu 1000 de lei! Sau cu 800 de lei! Pensiile a mai mult de 3 milioane de români! Să vadă atunci dacă din banii aceștia pot plăti telefonul, medicamentele, alimentele și întreținerea! Și dacă ei spun că se poate trăi cu acești bani, atunci putem să discutăm despre amânarea măririi pensiilor!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Scenariu lansat de Călin Popescu Tăriceanu: Școlile s-ar închide după alegeri!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat un scenariu potrivit căruia şcolile s-ar putea închide după alegeri locale, din 27 septembrie.

Călin Popescu Tăriceanu susține că anul școlar a început într-un haos total.

„A început școala! Într-un haos cum nu a mai fost vreodată. Deși copiii nu au mai fost la școală de vreo opt luni, cele mai multe școli au rămas la fel de triste, fără toalete, iar acolo unde ele există nu au apă și săpun, dar în schimb cu „pepsiglasuri” pe bănci!“, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

Șeful ALDE este de părere că după alegerile locale școlile vor fi închise și va crește numprul de persoane infectate.

„Oare cât vor rezista cuștile astea pentru copii? Probabil până după alegerile locale, pentru că tot ce a improvizat guvernul Iohannis-Orban este făcut să reziste doar până atunci! Fiți siguri că după ce iau votul românilor o să oprească și școlile și o să crească și numărul de infectați. Până atunci mașinăria de propagandă plătită din banii noștri își face treaba și ține batista pe țambal! DSP-urile sunt cu ochii pe profesori ca nu cumva să reclame ceva și îi amenință cu amenzi zdravene, dacă suflă în front!“, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

„Soluția e reducerea programei“

Călin Popescu Tăriceanu oferă o soluţie pentru rezolvarea problemelor: reducerea programei şcolare şi maximum 3 ore pe zi în clase în serii de 15 copii, susţinând că elevii trebuie să stea acum şase ore pe zi cu mască.

„Am văzut orarele de la unele clase! Copiii au minimum 5-6 ore pe zi, deci se presupune că în tot acest timp vor sta cu masca pe față, fără să iasă în pauze, fără să se ridice de pe scaune! Este vreun adult care poate rezista la acest program? S-a transformat școala într-o instituție de tortură?

Revin și arăt: soluția este reducerea programei, maximum 3 ore pe zi în clase în serii de 15 copii. Haideți să oprim închisoarea asta pentru copii și să ne organizăm pentru redeschiderea școlilor după alegerile locale!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

 

Adauga un comentariu