Local

Protest al angajaților Operei Naționale Române din Iași. S-au adunat și necuvântătoarele – FOTO/ VIDEO

Publicat: 02 nov. 2020
angajații ONRI protestează din nou împotriva managerului Beatrice Rancea
Protest pe treptele Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași

Începutul de săptămână aduce noi proteste la Opera Națională Română din Iași. Astfel, Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului angajaților ONRI, a transmis noi detalii privind protestele ce vor avea loc în perioada imediat următoare pe treptele Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Astăzi, 2 noiembrie 2020, au fost prezenți și doi invitați de seamă, Horațiu Raicu, secretar general al Blocului Național Sindical și un patruped. Cățelul a simțit tristețea angajaților care scandau „Demisia, Beatrice Rancea!” și s-a alăturat și el. Deși nu poate vorbi, animăluțul a simțit de cuviință să fie prezent.

„Suntem pe treptele Teatrului Naţional din Iaşi. Protestăm împotriva abuzurilor managerului Beatrice Rancea şi avem alături de noi un invitat special, dl Horaţiu Raicu, secretar general al Blocului Naţional Sindical care a venit astăzi în Iaşi pentru a susţine şi a o apăra în instanţă pe membru nostru de de Sindicat, Raluca Zaharia. După cum bine ştiţi, a fost concediată prin reorganizare”, a declarat Marius Aftaragaci.

Raluca Zaharia a fost concediată deși se afla în concendiu

Horațiu Raicu, secretar general al Blocului Național Sindical, a venit la Iași pentru a susține abuzul Ralucăi Zaharia, în instanță. În altă ordine de idei, artista se afla în concediu, fiind protejată de lege, aceasta a fost concediată. De asemenea, un bine cunoscut caz este acela al lui Vlad Mărculescu, căruia i s-a desfăcut contractul de muncă, însă nu i-a fost trimisă decizia de concediere.

„Îi felicit pe colegii mei din Sindicatul ARTIS Iaşi, de aproape 3 săptămâni protestează împotriva managementului instituţiei. Am venit în Iaşi ca să susţinem cazul în instanţă a Ralucai Zaharia. Şi în ianuarie o să trebuiască să ne prezentăm. Conducerea instituţiei nu renunţa la concedierea Ralucăi Zaharia deşi ea clar a fost abuzată, se afla în concendiu, era protejată de lege fiind în perioada de inserţie. Nu avea voie să-i desfacă contractul de muncă. De asemenea, un alt caz, al lui Vlad Mărculescu, căruia i s-a desfăcut contractul de muncă, însă el nu a primit decizia de concendiere. Asta spune cu atât mai mult, exprima realitatea în ceea ce priveşte managementul acestei instituţiei. În continuare, cu solidaritatea voi fi alături de colegii mei din Iaşi, alături de federaţia din care ei fac parte”, a menţionat Horaţiu Raicu.

Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului angajaților nemulțumiți ai ONRI se vor afla zilnic pe treptele Teatrului din Iași, în intervalul orar 15.00 – 17.00 pentru a protesta împotriva abuzurilor managerului instituției de cultură, Beatrice Rancea. Artiștii speră și nu vor avea liniște până toate aceste abuzuri nu vor fi rezolvate.

„Să sperăm că toate aceste abuzuri vor fi rezolvate cât mai repede, şi punctul principal demisia sau demiterea managerului Beatrice Rancea. Vă aşteptam alături de noi, în fiecare zi, de la 15.00 la 17.00 şi în mod special la spectacolele pe care le vom putea face”, a declarat Marius Aftaragaci.

Beatrice Rancea: „Am niste nenorociți de soliști de care vreau să scap”

Artistul ONRI reamintește unele jigniri făcute de managerul Beatrice Rancea, care afirma că are „niște nenorociți de soliști de care vreau să scap”. Marius Aftaragaci prezent la protestul din fața Teatrului Național din Iași susține că nu este posibil ca angajații să fie concediați, marginalizați și nelasăți să-și desfășoare activitatea pentru care sunt meniți. Managerul Beatrice Rancea și-a bătut joc și a defăimat artiștii care au muncit o viață întreagă.

Adauga un comentariu