Actualitate

Protest al viitorilor rezidenţi la Iaşi. Ministrul Sănătăţii nu are nicio părere – VIDEO

Publicat: 16 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protest al viitorilor rezidenţi la Iaşi. Ministrul Sănătăţii nu are nicio părere - VIDEO

Protest al viitorilor rezidenţi la Iaşi. Ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost la Iaşi! Vizită a fost făcută în contextul inaugurării Clinicii de Arşi. Într-o conferinţă, Sorina Pintea nu are nicio părere despre ceea ce se întâmplă în sistemul medical.

„Mesajul meu este că Ministerul Sănătăţii şi-a făcut datoria. Am scos posturi pentru rezidenţiat necesare în ţară. Ministerul asigura şi plata rezidenţilor la salarii majorate. Aceşti absolvenţi erau în pericol să fie neasiguraţi. Am rezolvat şi asta. Noi ne-am făcut datoria. Aştept să văd şi mesajul celorlalţi. E o chestiune delicată. Legea spune că rezidenţiatul se organizează în semestrul patru al anului. Legea poate fi modificată în Parlament. Cred că e târziu să se schimbe ceva acum. Nu eu pot spune dacă se amână ceva acum”, a spus Sorina Pintea, ministrul demis al Sănătăţii

Protest al viitorilor rezidenţi la Iaşi. Sorina Pintea tace, tinerii medici ies la prostest

Diseară, în Piaţa Unirii, de la ora 17.00, ar urma să aibă loc un protest al tinerilor care urmează să fie rezidenţi. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că examenul de rezidenţiat se face foarte târziu, pe 8 decembrie. Numai că fără un ministru complet al Educaţiei, acest ordin întârzie să apară. Prezenţa la Iaşi, Sorina Pintea, ministru denis al Sănătăţii, a spus că acest lucru trebuie reglementat şi de Parlament.

Adauga un comentariu