Actualitate

Protest în faţa Primăriei Sectorului 1: „Doamna primar, să plătiţi din salariu amenda!“ – VIDEO

Publicat: 21 dec. 2020
Protest criza gunoaielor în București
Protest criza gunoaielor în București

Un protest a avut loc luni, 21 decembrie, în faţa Primăriei Sectorului 1. Mai mulţi bucureşteni au mers în fața primăriei pentru a protesta faţă de criza gunoaielor.

Aceştia i-au cerut primarului Clotilde Armand să achite din propriul salariu amenda de la Garda de Mediu pentru situaţia din sector, şi nu din bani publici.

„Noi, dacă aruncăm gunoaie, suntem amendaţi şi trebuie să fim amendaţi. Dar ce se întâmplă cu primarul dacă face acelaşi lucru? Este amendat? Şi dacă da, în ce calitate? Dacă este amendată în calitate de primar, va plăti din taxele şi impozitele noastre orice amendă va primi. Asta este solicitarea noastră”, a spus Tudor Tim Ionescu, fost consilier general şi organizator al protestului.

„Doamna Clotilde Armand, asumaţi-vă public!“

Protestatarii i-au cerut priamrului CLotilde Armad să-și asume problemele legate de criza gunoaielor și să achite din propriul salariu amenda de la Garda de Mediu pentru situaţia din sector.

„Doamna Clotilde Armand, plătiţi din salariul dvs amenzile pe care le-aţi primit de la Garda de Mediu, penalităţile pentru neplata obligaţiilor dvs pentru acea companie, că dvs ne-aţi adus aici. Aveţi şedinţă de Consiliu, puteţi face asta. Asumaţi-vă public!

Protestatarii au venit şi cu mai multe pancarte în care era ironizată Clotilde Armand.

„Deschide uşa, creştine, să las gunoiul la tine” sau „Clotilde, vrem să ducem gunoiul, te lăsăm undeva?”, sunt doar câteva dintre ele.

Se strâng semnături pentru demiterea primarului Clotilde Armand

Activistul de mediu Tudor Ionescu s-a deplasat zilele trecute alături de câțiva tineri, în Sectorul 1, și a lipit autocolante pe care scria ”voturi” pe sacii de gunoi menajer.

”Am zis să încercăm toate soluțiile posibile (…). Continuăm și astăzi un proces de strângere a unor gunoaie, le ducem noi la groapa de gunoi. (…) Dacă scrie voturi pe acei saci de gunoaie, poate că așa doamna Clotilde Armand va fi mai predispusă și mai disponibilă să-i ridice. Situația este inacceptabilă pentru că vă aduc aminte, conform unei hotărâri de Consiliu General din 2010, la Art. 9, fiecare persoană fizică și juridică are dreptul la un oraș curat și sănătos”, a spus Tudor Ionescu.

Războiul pe gunoi în Sectorul 1 atinge noi culmi

În Sectorul 1 al Capitalei s-au format de-a dreptul mini gropi de gunoi, fiind de asemenea și focare de infecție. Gunoiul nu este strâns din cauza certurilor dintre primărie și firma care colectează. Tudor Ionescu susține că se vor strând zeci de mii de semnături și edilul va fi demis.

”Acest drept ne e încălcat prin aceste mini gropi de gunoi, care reprezintă, de fapt, și focare de infecție. Și pentru că această situație trenează de atâta timp, (…) am luat decizia să demarăm un proces de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum în Sectorul 1, privind demiterea primarului Sectorului 1.

”Noi nu avem nicio vină în conflictele dumneaei cu alte companii sau cu cine dorește. Noi suntem cei afectați și de aceea noi trebuie să acționăm!”, a menționat Tudor Ionescu.

”Conform legii, avem nevoie de 25% din numărul alegătorilor, între 55 și 60 de mii de semnături. Vom merge și pe stradă și online. Suntem tineri, suntem cetățeni revoltați de această situație și de aceea am luat hotărârea să acționăm pe toate căile posibile, legale bineînțeles”, a adăugat Tudor Ionescu.

Comentarii
  • Trebuie demisa urgent isi bate joc de bucuresteni , focar de microbi gunoalele de pe strazi dar ea doarme linistita, ft gura ma-si , de ce a vrut primar ranjita asta psihopata USR-ISTA dac nu este in stare ba s-au furat si saciii de voturi la sector 1 ca sa castige Usr ranjita Clotilde

Adauga un comentariu